Pregled dogajanja za 3.10.: Povožen kamen razbil šipo, padec motorista, vlomi in tatvine

Gorenjski policisti so včeraj zvečer  obravnavali dve nesreči s telesnimi poškodbami.

 • V Kokri je voznik tovornega vozila na cesti povozil kamen. Kamen je potem priletel v
  steklo osebnega avtomobila, ga prebil in lažje poškodoval potnika v njem.
 • V Lescah je motorist med vožnjo zapeljal na razlito tekočino na cesti, izgubil nadzor nad motornim kolesom in padel. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. Razmere na cesti so bile že tako  slabše, saj je bila cesta zaradi vremenskih razmer mokra in spolzka, zaradi
  nižjih temperatur pa tudi bolj hladna in kot taka, ne omogoča optimalnega oprijema.‎

Policisti svetujejo, da ste motoristi, ki ste v mokrih in slabših vremenskih razmerah udeleženi v prometu, vozite zelo previdno, izogibajte se sunkovitim manevrom, prehitevanju in naglemu zaviranju, s previdno vožnjo pa  preprečujte zdrs koles. Pomembno je tudi, da so za mokro cesto nameščene pnevmatike, ki morajo imeti dober profil, da izpodrivajo vodo na vozišču. Tudi sicer je vožnja po mokri cesti bolj zahtevna, vidljivost je običajno slabša in je zato treba voziti še počasneje in s prilagojeno hitrostjo, ohranjati je treba varnostno razdaljo, upoštevati možnost akvaplaninga. V primeru hudega naliva se vozniki ustavite na primernem, varnem in dovoljenem mestu in počakajte, da naliv mine.

Vlomi in tatvine

 • V Dražgošah je bil prijavljen vlom v vrtno lopo, ukradena je bila ročne kosilnica,
 • na Trubarjevi cesti na Bledu pa je bilo včeraj popoldan med 16. in 17.20 uro vlomljeno v stanovanjsko hišo, storilec je razbil steklo na balkonskem oknu.
 • V Kranju so policisti obravnavali tatvino denarnice iz torbice, ki je bila
  v trgovini neprevidno odločena v nakupovalni voziček;
 • v Suhi na območju Škofje Loke je bilo odtujeno kolo znamke Nakamura catch, oranžne barve, z modrimi črtami – kolo je bilo glede na podatke prijavitelja priklenjeno na ograjo.
 • Na Bledu so policisti obravnavali prijavo občana o poskusu tatvine predmetov iz torbic turistov v času, ko so jih ti blizu sebe neprevidno odlagali zaradi fotografiranja okolice in nanje niso bili pozorni. Policisti so na kraju ugotovili identiteto petih oseb, do oškodovanja pa ni prišlo. Kljub temu opozarjajo, da je treba imeti svoje stvari ves čas pod nadzorom in ves ta čas je treba tudi skrbeti za svojo lastnino. V primeru zaznanih sumov kaznivih dejanj, sploh pa v primeru oškodovanj, pa dogodek čim prej prijaviti policiji.