Državno prvenstvo za člane – 5. krog

Vir: vaterpolska-zveza.si

V soboto, 20.05.2017, so potekale tekme 5. kroga lige štirih za člane:

 

  • Na derbiju vodilnih ekip v prvi četrtini nismo videli zadetka. V drugem delu igra je Triglav povedel z 2:0, nato pa je Ljubljana vrnila z enako mero. Do polčasa sta obe ekipi zadeli še po enkrat in tudi na glavni odmor odšli poravnani. V tretji četrtini je nato Ljubljana povedla za dva zadetka, Triglav se je nato še dvakrat približal na -1, gostje pa so do tretjega odmora prednost povišali na tri zadetke. Tudi četrto četrtino je z golom odprla Ljubljana. Sledila sta dva zaporedna zadetka domačih, nato pa je 48 sekund pred koncem zadetek ljubljanskih vaterpolistov dokončno odločil zmagovalca. S to zmago si je Ljubljana tudi teoretično zagotovila prvo mesto in prednost domačega igrišča na prvi tekmi finala.

 

  •  AVK Triglav Kranj : VK Ljubljana Slovan 7:10 (0:0, 3:3, 2:5, 2:2)

Strelci: Ančimer in Mikoletič 2, Popovič, M. Gostič in Močnik 1 za Triglav; Verač in Puš 2, Novak, Kecman, Leskovec, Fakin, Škof in Merlak 1 za Ljubljano.

 

Druga tekma dneva pa je odločala o tem, kdo bo prišel do prednosti tekme več doma  seriji za tretje mesto. Kamnik je prvi na tekmi povedel, nato pa so Koprčani z dvema zadetkoma prešli v vodstvo. Domači so nato do konca četrtine zadeli še trikrat in na prvi odmor odšli s +2. Dve minuti pred koncem je bil s pravico zamenjave izključen tudi eden izmed izkušenejših igralcev ekipe Kopra Simon Berce. Kamnik je nato v drugem delu igre hitro zadel še trikrat in povečal svojo prednost na pet zadetkov. Gostje so se nato do konca srečanja približali največ na tri zadetke razlike, Kamnik pa je z zanesljivo zmago osvojil tretje mesto v ligi štirih.

VD Kamnik : VD Koper 1958 16:11 (4:2, 4:3, 3:3, 5:3)

Strelci: Ostrež 4, Briški in Bergant 3, Nikolič 2, Sokler, A. Smolej, V. Naglič in Debevec 1 za Kamnik; Brozovič 4, Anzeljc 3, Černeka 2, Adžič in Jačimovič 1 za Koper.

Lestvica:

1. Ljubljana (-1) 30
2. Triglav (-1) 21

3. Kamnik 9

4. Koper 3

Jaka M.