Prošnja ali zahvala. Kaj izbrati in kdaj?

Ooo, ste nazaj? Dobrodošli. V veselje se mi je družiti z vami, klepetati, vam spodbujati različne poglede na svet, izkušnje, doživljanja in tako naprej. Ha, se čudite zakaj to berete, če pa samo berete? Nič bat, duše mi pridno šepetajo kaj vse vam roji po glavi ob prebiranju njihovih narekov, kaj vse se sprašujete, si ob tem želite, komentirate in se z njimi ne strinjate in jih, mimogrede, tako spravljate v smeh. Pravijo, da vas-nas razumejo, da se skozi to spominjajo svojih izkušenj na Zemlji in kako so bili enako hecni kot smo danes mi, v tem hipu pa si mislijo, da bomo tudi mi nekoč tako pametni, ponovno pametni, kot oni, ki so že v dušnem domu.

No, pa preidimo na današnjo temo. Prošnja ali zahvala. Ali najprej prošnja in nato zahvala? Kaj pa, če bi prošnjo za duše kar izpustili in se jim enostavno samo zahvaljevali?

Ne gre najboljše po naši človeški, zemeljski logiki, mar ne? Že kot otroke so nas učili, da moramo prositi, če nekaj želimo in tako smo s prošnjami zrasli, izrekanje prošenj nam je (vsaj verjetno večini… hja, časi se spreminjajo…) domače. Ko si nekaj želimo, za to prosimo. Morda starše, prijatelje, u ja, šefa, prodajalko, kelnarja, maserko, no, še psu rečemo prosim (hahahha duše se zopet glasno smejejo). (op.avt. tole bo očitno precej zabavna kolumna :D). Vedno vse prosimo in ko to, kar smo prosili, dobimo, se zahvalimo ali celo zahvaljujemo.

Vir: Meri Verdinek

Duše pravijo, da naredimo vajo – test in sicer poglejmo si en stavek, ki ga bomo povedali na dva različna načina. Recimo, da si želimo nov avto. Izrecite naslednji stavek na glas: »Želim si nov avto.« (avto lahko zamenjate tudi za tisto kar si v tem trenutku želite, lahko je tudi nematerialno). Kakšna je energija? Kako se počutite? Sedaj pa ta isti stavek povejte tako: »Duše prosim za nov avto.« Kako ste izgovorili stavek? Kako se počutite? No in še zadnji primer: »Duše, hvala za nov avto.« Ja, stavek posvete tudi, če ga še ni. Kako se počutite sedaj? V katerem primeru ste imeli na obrazu nasmešek? Kdaj je bila energija bolj lahkotna, pri prošnji ali zahvali?

Odgovorite si lahko sami a duše pravijo, da je zahvala vedno lahkotnejša. Ker je v energiji tega, da to že imamo, kar nas osrečuje. Vibracija je višja, oddajamo energijo sreče. In to je energija manifestacije, uresničevanja.

Torej, kateri način, katero besedo boste uporabili naslednjič, ko boste kaj želeli od duš? No, jaz vsekakor izbiram hvaležnost.

Seveda, poizkusite zahvalo uporabiti tudi pri naročilu kave. Jaz bom, zagotovo. In vam bom sporočila odziv, velja? Torej, ko pride natakar do vas in vas vpraša kaj želite, bo vaš odgovor npr. »Kavo z mlekom in cedevito z okusom limone želim, hvala.« Malo hecno je ja, vendar verjemite, da boste to povedali z nasmeškom na obrazu in vse bo drugače.

Zagotovo vam javim odziv, že v prihodnji kolumni. Zato nikar ne zamudite naslednje srede.
Maham v pozdrav, duše prav tako.

Za vas z veseljem tipkam nareke duš,
Meri.

Vir: Meri Verdinek

Članek prvotno objavljen na portal Notranjska, za katerega piše Meri Verdinek

Kolumna je avtorsko delo posameznika.