Naj bo malo drugače…

Naj bo malo drugačno sporočilo, naj bo malo drugačen pozdrav. Pozdrav iz Neba, od koder nam mahajo naši dragi. Danes želijo, da je malo drugače. Danes, morda ste, morda niste opazili, da kolumne ni bilo ob tipični uri. Morala sem pozabiti poslati. Moralo je sporočilo urednice Maruše ostati skrito. Zakaj? Ker so duše želele drugače. A kaj je sporočilo vsega tega ”drugačnega”?

Da je lahko. Da si dovolite tudi vi kdaj pa kdaj narediti nekaj povsem drugače. Da se ne obremenjujete, če gredo kdaj stvari drugače, kot jih načrtujete. Da se vedno vse zgodi s pravim razlogom, čeprav ga prvi trenutek vidimo drugače.

Hrkati duše želijo danes v nas prebuditi razmišljanje o drugačnem razmišljanju. O čem se sprašujete? O čem mislite? O čem bi vi ta hip lahko razmišljali drugače kot ste razmišljali do sedaj?

Duše pravijo, da se lahko do naslednje kolumne ”igramo igrico drugačnosti”. Kako se jo igrati? Tako, da čim večkrat svoje zavedanje premaknemo v jasnost zaznave trenutka, našega razmišljanja, misli, idej, oblikovanja zaključkov, izbir… In temu naredimo drugačno potezo kot bi jo sicer izbrali. Ste za? Boste vsaj poskusili? Duše sprašujem zakaj je to dobro danes pa se le smejijo in pravijo, da bomo videli in razumeli kmalu. Svojo razlago pa bodo podali v naslednji kolumni.

Prav. Moram se pač sprijazniti z njihovim načinom, ki je več kot očitno drugačen kot do sedaj. Prav, pa naj bo tako, kot želijo oni. Jaz sprejmem, sprejmeš tudi ti?

In da že takoj poskusim sama opraviti njihovo nalogo, naredim danes drugačen zaključek, ki se glasi:

Jaz, Meri, ti danes želim, da v miru spiješ kavo/čaj, sam/a s seboj, želim ti občutka lahkotnosti življenja, želim ti, da najdeš kovanec za evro ali dva, želim ti, da obleke, ki jih boš jutri oblekel/a prijetno dišijo in v tebi sprožijo občutek hvaležnosti, želim ti prijaznih nasmehov iskrenih ljudi okoli tebe in da se ti tisto največje breme, ki ga v tem trenutku nosiš na svojih ramenih čim prej razblini in ga nazaj več ni.

Objem,
Meri.

Vir: Meri Verdinek

 

Kolumna je prvotno objavljena na portal Notranjska.si, za katerega piše Meri Verdinek

Kolumna je avtorsko delo posameznika.