Ženski odbor SDS podprl delovanje Društva Vilijem Julijan

V Ženskem odboru SDS podpirajo delovanje Društva Viljem Julijan in vse aktivnosti, ki jih Društvo izvaja, zato se bomo udeležile dobrodelnega koncerta in tudi v bodoče pomagale po svojih močeh.

V nadaljevanju objavljamo vabilo na dobrodelni koncert za otroke z redkimi boleznimi.

Vljudno vabljeni na Veliki dobrodelni koncert za otroke z redkimi boleznimi Viljem Julijan,

26. oktobra 2023, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani  

Velikokrat poudarjamo, da je zdravje naše največje bogastvo. Mnogi izmed nas si ne predstavljamo bolečine in stisk staršev otrok z redko, pogosto neozdravljivo boleznijo. Ker gre za redke bolezni velikokrat zdravila niso na razpolago ali pa sta zdravljenje in lajšanje simptomov draga, na voljo le samoplačniško ter posledično za mnoge starše nedosegljiva.

Z namenom zbiranja sredstev za pomoč družinam otrok z redkimi boleznimi Društvo Viljem Julijan organizira Veliki dobrodelni koncert za otroke z redkimi boleznimi.

»Viljem Julijan je glas otrok z redkimi boleznimi, je simbol ljubezni, podpore in neprecenljive vrednosti življenja vsakega otroka. V četrtek, 26. oktobra 2023, se bomo tako zbrali v Cankarjevem domu, v Gallusovi dvorani v Ljubljani, kjer bomo na edinstvenem in nepozabnem glasbenem dogodku malim borcem podali našo ljubezen, sočutje in podporo, hkrati pa bomo za male borce zbirali sredstva « so zapisali v vabilu na koncert.

Vsa sredstva, zbrana s koncertom, bodo šla v Sklad Viljem Julijan za otroke z redkimi boleznimi in bodo  v celoti podarjena otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam.

Društvo Viljem Julijan ima status humanitarne organizacije, status organizacije v javnem interesu in je polnopravni član evropske organizacije za redke bolezni EURORDIS. Ustanovila sta ga glasbenik SoulGreg Artist in njegova žena Nina, starša fantka Viljema Julijana, ki je pri starosti dveh let in pol preminil za neozdravljivo smrtonosno redko boleznijo. Poslanstvo društva je širjenje ozaveščenosti o redkih boleznih, pomoč in podpora otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam, povezovanje družin otrok z redkimi boleznimi, ter prizadevanje za izboljševanje stanja na področju redkih bolezni v Sloveniji, so še med drugim zapisali na spletni strani društva.

Vabljeni tudi k obisku spletne strani Društva Viljem Julijan (https://viljem-julijan.si/), kjer se boste lahko seznanili z njihovim poslanstvom, delom in projekti. Na spletni strani so na voljo tudi  podrobnosti o koncertu in informacije o nakupu vstopnic.

Z nakupom vstopnice in udeležbo na koncertu lahko vsak izmed nas prispeva kamenček v mozaik pomoči družinam otrok z redkimi boleznimi.

Ženski odbor SDS

Ženskemu odboru, Društvu Viljem Julijan se vabilu na koncert pridružujemo tudi v uredništvo. Preživeli boste prijeten večer in pomagali otrokom z redkimi boleznimi.

Spletno uredništvo