Če se ne znaš ustaviti sam…

 

Kako bi nadaljevali tale stavek? Te bo ustavilo nekaj drugega, te bo ustavilo telo, te bo ustavila bolezen. Še kako drugače?

Živjo zopet v sredinem branju narekov duš. Kako ste? Uganete, ali danes pišem po nareku po naslovu, ki naj bi bil prejšnji teden, pa so ga duše spremenile zadnji hip? No, tudi tokrat so ga. 😀 Vse z razlogom. In tako mi je povsem jasno, da takšnih narekov pač ne moraš pisati na zalogo v naprej. Zato ne skrbite, vedno dobite sveže zapisan narek, ki nam mora sporočiti točno tisto, kar potrebujemo slišati.

Ta današnji naslov je kar ”energijski šamar” zame, kot tovrstnim lekcijam rečem sama. Verjamem, da se marsikdo takoj najde v prebranem začetku, in da je poleg prebranega zavil z očim ter se nasmehnil. Ker vemo, da je to tako, pa kljub temu, da vemo, ne znamo narediti nič, da bi bilo drugače. No, mene je v zadnjih dneh bolezen dodobra zdelala. A že v prvih dveh dneh, ko lahko malo bolj razsodno razmišljam, mi je dala OGROMNO! Hahahha duše se smejejo in mi ploskajo, pravijo:

”Bravo Meri! Ampak še zapiši si vse to in vsake toliko preberi, da ne pozabiš! In ti, ki sedaj bereš tele vrstice prav tako! Ni dolgo tega, ko je tudi tebe telo opozarjalo, da je preveč, da rabi počitek. Veste, vi niste tako kot mi. Vi še vedno nosite obleko, imenovano telo, ki ga uporabljate za tekanje, sprehajanje, ležanje po zemlji, delo, delo, delo, pa uživanje in tako naprej. Ampak ta obleka prav tako kot obleke, ki jih vi oblačite na to telo, no ja, seveda in nekoč smo jih tudi mi, operete, tudi telo potrebuje ”pranje” – počitek, regeneracijo.

Vemo, da smo si ogromno zadali predno smo šli na zemljo in da to poskušamo seveda vse narediti v zglednem času. Ampak – ali vam izdamo skrivnost? Nič prej ali nič kasneje ne boste odšli, če boste bezljali po zemlji in si ne znali vzeti časa za počitek, za uživanje, za – imeti se rad. In ja, ko je telesu dovolj, ko ga duša, ki biva znotraj, ne posluša, da duši začasno odpoved – gre na bolniško. Če je sreča, le za krajši zemeljski čas in na tako zahteven način, včasih pa tudi tako. Ampak pustimo podrobnosti tega, to je lahko morda tema za drugič.

Skratka, komunikacija duše s telesom bi morala biti boljša, vam rečemo! Poslušajte nas, nas, ki smo se tega naučili, nekateri pravočasno in smo na zemlji tudi uživali, nekateri pa sedaj ugotavljamo kaj vse bi počeli, če bi se tega zavedali prej. Torej, kaj bo danes izbral/a zase? Kaj pravi tvoje telo? Kaj potrebuje? No, draga duša, daj svojemu telesu to, kar potrebuje. Zahvali se mu, ker ti daje zemeljski dom, da lahko ustvarjaš in izkušaš. Ceni ga. Je samo eno. Velja? Imejte se radi. Sami sebe in drug drugega.”

Ha, so se pa kar razgovorili danes, kajne? No, mislim, da so predali povsem pametne misli in da je prav, da upoštevamo njihov nasvet. Pravijo ja ja, kar dajte ga, saj ne narekujemo za brez veze. Ja, res je. Torej, kaj bo tisto, kar boš danes dal/a svojemu telesu?

Oglasi se na FB strani Stik z dušami – Medijstvo z Meri Verdinek ali na IG @stikzdusami ter najdi objavo z naslovom ”Sredin narek duš” in v komentar zapiši svojo izbiro zase.

In želim ti, da v njej neskončno uživaš.

Vir: Meri Verdinek

 

Članek prvotno objavljen na portal Notranjska.si, za katerega piše Meri Verdinek

Kolumna je avtorsko delo posameznika.