Spoštovane Slovenke in spoštovani Slovenci to je naš dan, dan državnosti. Iskrene čestitke ob 33. obletnici samostojne in suverene države Slovenije. Danes, 25. junija praznujemo dan, ki je v slovensko zgodovino zapisan z velikimi črkami. Vse najboljše Slovenija!

Na ta prav poseben dan praznujemo, da smo postali suveren narod in sam svoj gospodar na svoji zemlji. Nikoli prej in potem nismo bili tako poenoteni, kot smo bili pri izražanju svoje volje po osamosvojitvi in odcepitvi od takratne skupne države Jugoslavije.

Dan državnosti je slovenski državni praznik, ki se praznuje 25. junija, in je dela prost dan v Republiki Sloveniji. Obeležuje spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija formalno postala neodvisna. Na ta dan sta bili sprejeti Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, sicer slavnostno razglašeni naslednji dan, 26. junija, na Trgu republike v Ljubljani. Dva dni kasneje, 27. junija, se je z napadom Jugoslovanske ljudske armade začela slovenska osamosvojitvena vojna, v kateri je Slovenija obranila neodvisnost.

V nadaljevanju objavljamo čestitke slovenskih politikov začenši z voščilom dr. Milana Zvera ob današnjem prazniku:

Draga Slovenija,

na ta poseben dan ponosa in enotnosti slovenskega naroda ti želim neizmerno srečo, mir, preudarnost in pogum za nove izzive. Naj tvoje naravne lepote, slovenska kultura in izjemna dediščina navdihujejo današnje in prihodnje generacije. Srečen Dan državnosti!

Dr. Milan Zver

Predsednica Slovenije dr. Nataša Pirc Musar je zapisala:

“Drage Slovenke in Slovenci ter državljanke in državljani, iskrene čestitke ob dnevu državnosti. Vse najboljše, ljuba Slovenija”

Romana Tomc je zaželela Sloveniji vse najboljše in dodala čudovito fotografijo s sporočilom, ki se dotakne.

Slovenija v srcu, vir: Romana Tomc, X

Vse najboljše je vsem nam voščila tudi mlada Zala Tomašič, največje presenečenje evropskih volitev. Mlada Škofjeločanka je voščilu pripela tudi svojo fotografijo s slovensko zastavo.

Zala Tomašič, vir: X

Nič ni močnejšega kot narod, ki je poenoten, kot narod, ki diha kot eno, kot narod, ki ima iste sanje in skupen cilj. To smo že dokazali. V zadnjih letih sta na ta dan zaplapolali tudi dve slovenski zastavi velikanki, največja na Brezjah, ki je kar trinajst – metrska.

Ne dovolimo si, da nam to vzame kdorkoli.

Spoštovane Slovenke in spoštovani Slovenci to je naš dan, dan državnosti. Iskrene čestitke ob 33. obletnici samostojne in suverene države Slovenije. Danes naša domovina praznuje svoj 33. rojstni dan in praznujmo skupaj z njo.

S ponosom obesite slovensko zastavo.

Spletno uredništvo