Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 289 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 126.

Blejski policisti so bili včeraj pred 20. uri obveščeni o tatvini registrski tablic. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Radovljiški policisti so bili včeraj nekaj pred 15. uro obveščeni o tatvini kolesa. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so v petek nekaj pred 15. uri obravnavali prometno nesrečo z udeležbo motorista, ki je trčil nasproti vozeči traktor. Motorist je bil telesno poškodovan. Okoliščine kažejo na nepravilno stran vožnje. Policisti zoper povzročitelja vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili v petek nekaj pred 9. uri obveščeni o požaru v enem izmed podjetij na območju Kranja. Policisti so na kraju ugotovili, da je do požara prišlo zaradi pregretja grelca. Preventivno je bilo evakuiranih 80 oseb. Nastala je materialna škoda. Zaradi nadihanega dima je ila trem osebam nudena zdravniška pomoč. Odpeljani so bili v zdravstveno ustanovo. Policisti obravnavajo zadevo kot dogodek.

Kranjski policisti so bili v petek okoli 19. ure obveščeni o prisilnem pristanku jadralnega padalca, ki se je pri pristajanju telesno poškodoval. Policijski helikopter je z dežurno ekipo GRZS za helikoptersko reševanje v gorah poškodovanega planinca odpeljal v bolnišnico. O dogodku je bil obveščen pristojen inšpektor za letalske nesreče. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Spletno uredništvo