Danes, ob 7.30 se je na primorski avtocesti pred izvozom Brezovica v smeri Ljubljane zgodila prometna nesreča v kateri je po prvih podatkih samoudeležen voznik tovornega vozila s cisterno, ki je zapeljal s ceste, vozilo pa se je na travnati površini prevrnilo.

Na kraju posredujejo interventne službe. Voznik je ostal vkleščen v vozilu in poteka reševanje. Avtocesta je v smeri Ljubljane zaprta, voznike prosijo za strpnost in naj upoštevajo navodila policistov ter upravljalca ceste.

Vse opozarjajo, da se ne približujejo kraju nesreče, saj je v njej udeleženo vozilo, ki je prevažalo nevarne snovi. Obvoz je urejen po vzporedni cesti od Vrhnike do Brezovice.

DOPOLNILO:

Dopolnjujemo naše obvestilo o prometni nesreči na primorski avtocesti v kateri je bil po prvih podatkih samoudeležen voznik tovornega vozila s cisterno, ki je zapeljal s ceste, vozilo pa se je na travnati površini prevrnilo.

Glede na do sedaj znane informacije se je 33-letni voznik, državljan Bosne in Hercegovine z bivanjem v Sloveniji v nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl.

Do prometne nesreče je prišlo, ker ni vozil po sredini prometnega pasu in je zavil v desno preko odstavnega pasu v obcestni jarek, kjer se je tovorno vozilo s polpriklopnikom zaradi brežine prevrnilo na desno tako, da je obstal na strehi vozila in polpriklopnika, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Interventne službe so na kraju odpravile posledice prometne nesreče, kjer je bilo poleg odstranitve tovornega vozila potrebno tudi prečrpavanje goriva iz cisterne. Do posledic za okolje oziroma do izlitja ni prišlo. Avtocesta je bila najprej zaprta, nato pa je bil promet do 14. ure oviran in je potekal zgolj po prehitevalnem pasu. Avtocesta je trenutno odprta, policisti skrbijo, da bo promet čim prej normalno stekel.

 

Spletno uredništvo