V Palermu so v avtomobilu našli mrtvega Angela Onorata, moža italijanske evropske poslanke Francesce Donato. Oblasti še vedno preiskujejo vzrok njegove smrti, vendar je političarka že izrazila prepričanje, da je bil njen mož umorjen.

Angela Onorata, 54-letnega arhitekta in lastnika trgovine s pohištvom, sta njegova žena in hči začeli iskati, ko se ni odzival na telefonske klice. S pomočjo lokacije njegovega telefona sta našli njegov avtomobil parkiran ob robu ceste, v katerem so našli njegovo truplo.

Po poročanju italijanskega portala Corriere della Sera naj bi imel Onorato okoli vratu zategnjeno plastično zanko. Na truplu niso našli strelnih ran, so pa na majici odkrili madež krvi. Rai News poroča, da posnetki video kamer na območju nakazujejo možnost samomora. Avtomobil je bil parkiran v mrtvem kotu med dvema nadzornima kamerama, vendar na posnetkih ni opaziti nobenega drugega vozila ali pešca v bližini, kar podpira tezo o samomoru.

Kljub tem ugotovitvam je 55-letna poslanka Francesca Donato zanikala možnost, da bi njen mož storil samomor. Tudi njuna hči je na družbenih omrežjih izrazila dvom v to teorijo, saj njen oče ni kazal nobenih znakov, da bi želel zapustiti svojo družino na tak način. “Našli sva ga z mamo, ni šlo za samomor, temveč za umor,” je dejala.

Preiskovalci ne izključujejo možnosti, da je bil Onorato na lokaciji dogovorjen za srečanje z neznano osebo. Tožilstvo, ki vodi preiskavo, je odredilo obdukcijo, da bi razjasnili vzroke smrti. Obdukcija bo opravljena v ponedeljek ali torek.

Medtem ko družina in javnost čakajo na rezultate preiskave, ostajajo številna vprašanja brez odgovorov. Ali je res šlo za samomor, kot nakazujejo nekateri dokazi, ali pa je Francesca Donato upravičena v svoji trditvi o umoru?

 

Spletno uredništvo