Sobotni športni pregled

Hokej

V Alpski hokejski ligi AHL bodo hokejisti danes odigrali tekme 32. kroga. Oba predstavnika Slovenije v ligi, bosta odigrala medsebojno srečanje, ki se bo v hali Tivoli začelo ob 17.30 uri.

To bo v tej sezoni že osmi medsebojni obračun. Do sedaj so šest obračunov dobili
hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice, hokejisti HK SŽ Olimpije pa le enega in to pred tednom dni na Jesenicah.

Ob 19h se bo v ledeni dvorani Bled začela tekma tretjega dela v mednarodni hokejski ligi IHL med hokejisti domačega HK MK Bleda in hokejisti KHL Zagreb. Ob 19.15 pa se bo v ledeni dvorani Zlato polje začela še tekma med hokejisti HK Triglavom in hokejisti HDK
Maribor.

Košarka

Košarkarji v košarkarski ligi Nova KBM bodo danes odigrali tekme 12. kroga. Ob 19h bodo tekmo v dvorani Tri lilije v Laškem začeli košarkarji Zlatorog Laško in Šenčur Gorenjska gradbena družba.

Danes pa bodo košarkarice v prvi košarkarski ligi za ženske odigrale tekme 1. kroga. Ob 16.30 bodo tekmo v športni dvorani Slovenske Konjice začele košarkarice Konjice in kranjskega Triglava.

V drugi slovenski košarkarski ligi bodo košarkarji danes odigrali tekme 12. kroga. Ob 18.30 se bo začela tekma v športni dvorani Poden v Škofji Loki, med košarkarji LTH Castings in Grosuplje, ob 19.30 pa v dvorani OŠ Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici še
tekma med košarkarji Plama Pur in Brinox Medvode.

Tekme 9. kroga pa bodo danes odigrali tudi košarkarji v tretji slovenski košarkarski ligi. Ob 19h jo bodo v dvorani OŠ Mirana Jarca v Črnomlju začeli košarkarji Kolpa Črnomelj in košarkarji Krvavec Meteor. Ob isti uri se bo v športni dvorani Kamnik začela tekma Calcit Basketball – Enos Jesenice, tekma v športni dvorani Litija med košarkarji Litije in Gorenja vas pa se bo začela ob 19.30.

Vaterpolo

Danes pa bodo s tekmovanjem v državnem članskem prvenstvu začeli vaterpolisti. Ob 18h se bo v pokritem olimpijskem bazenu v športnem centru Kranj začela tekma 1. kroga, med vaterpolisti AVK Triglava in VK Ljubljane Slovana, ki tudi branijo naslov prvaka. Tekma VD Koper 1958 – AVK Branik se bo odigrala v sredo, VD Kamnik pa je prost.

Jože Marinček