Torkov sprejem, ki ga je za svojega soobčana Petra Prevca ob koncu njegove tekmovalne kariere na Vurnikovem pripravila Občina Radovljica, je privabil veliko število ljudi.

Pričakali so ga v družbi Ansambla Saša Avsenika, Pihalnega orkestra Lesce, radovljiških olimpijcev alpskega smučarja Jureta Franka, ki je program popestril z izvirnimi darili za Petrovo »upokojitev«, in smučarskega skakalca Francija Petka, Petrove uspehe pa je nanizal voditelj Nejc Šmit.

Župan Ciril Globočnik je Petru Prevcu čestital za sijajno kariero in mu izročil zlatnik, izdan ob 21. svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v Planici (2010), ter zadnje skakalne smuči Rudija Finžgarja, prvega slovenskega skakalca, ki je preletel stometrsko znamko, in ustanovitelja ter prvega direktorja begunjskega Elana. Več kot 60 let stare smuči je podarila družina Finžgar z Zgoše, restavrirali pa so jih Milan Žbogar, Miha Delalut in radovljiški župan. Knjižnica A. T. Linharta Radovljica pa je Petru Prevcu, ki z družino živi v Radovljici, podarila svojo izkaznico, saj bo zdaj imel več časa tudi za obisk knjižnice.

Peter Prevc je povedal, da je počaščen in vesel, ker se je zbralo in ga sprejelo toliko ljudi. Po sprejemu pa je dodal, da se je vedno lepo sprehajati po Radovljici, kjer so lepi tudi odnosi, ki jih imajo ljudje drug do drugega.

Torkova prireditev je uspela tudi zaradi sodelovanja scenarista dr. Roka Andresa, gasilcev PGD Radovljica in Turizma in kulture Radovljica.

 

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Radovljica