Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejeli 182 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 88:

– 17 s področja kriminalitete, od tega pet o vlomu, štirje o tatvini, dva o poškodovanju tuje stvari in eden nasilju v družini;
– 25 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami, pet o prometnih nesrečah z materialno škodo, enemu vozniku so policisti zasegli vozilo;
– 21 s področja javnega reda in miru, od tega 16 o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru;
– sedem o dogodkih, od tega dva o požaru, eden o nesreči s padalom in eden o povoženi divjadi.

Vlomi:
Škofjeloški policisti so obravnavali tri vlome. V petek okoli 15.30 so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je poškodoval okno in balkonska vrata ter vstopil v notranjost, kjer je ukradel denar. Nato so bili okoli 17. ure obveščeni še o drugem vlomu v stanovanjsko hišo, kjer je storilec prav tako poškodoval okno in pregledal notranje prostore, ukradel je denar in nekaj predmetov. Včeraj okoli 13. ure pa so bili obveščeni še o vlomu v počitniško hišo, iz katere si je storilec prilastil alkoholne pijače in nekaj predmetov. Policisti o dejanjih zbirajo obvestila, obveščali bodo pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so v petek malo po 7. uri o vlomu v poslovni prostor. Neznani storilec je skozi nasilno vstopil v poslovno zgradbo, iz katere si je prilastil večjo količino prodajnih izdelkov. Podjetje je oškodovano za več deset tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so včeraj okoli 11. ure obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 41-letni kolesar pri vožnji po klancu navzdol zapeljal desno preko roba vozišča in padel. Bil je poškodovan, na kraju ga je oskrbelo zdravstveno osebje in ga prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Rezultat preizkus alkoholiziranosti je bil za kolesarja pozitiven (0,88 mg/l), a se z njim ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za kolesarja vodijo prekrškovni postopek.

Kršitev na javnem kraju:
Jeseniški policisti so včeraj okoli 20. ure obravnavali 50-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel do osebja in gostov v gostinskem lokalu, nato pa se je nedostojno vedel tudi do policistov, ki so na kraju posredovali. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Nesreča s padalom:
Tržiški policisti so bili v petek okoli 18. ure obveščeni o nesreči jadralnega padalca, ki je na območju vzletišča tik po vzletu trčil v drevo in obvisel v drevesni krošnji. Padalec ni bil telesno poškodovan. Na kraju so posredovali gorski reševalci, ki so padalca rešili z drevesa. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

 

Spletno uredništvo