Sobotni športni napovednik

Slika: Pixabay
Hokej

V mednarodni hokejski ligi IHL bodi hokejisti HK Bled gostili hokejiste beograjske
SKHL Crvene zvezde. Ob 19-tih se bo začela tekma v ledeni dvorani Bled.

Košarka

V košarkarski ligi Nova KBM bodo košarkarji danes odigrali tekme 17. kroga. Ob 19h bodo košarkarji Šenčurja Gorenjska gradbena družba, v športni dvorani v Domžalah, začeli tekmo proti košarkarjem Helios Sunsa.

Tekme 21. kroga pa bodo danes odigrali košarkarji v drugi državni košarkarsko ligi:

  • ob 18h bodo tekmo na Ježici, proti košarkarjem Parklji, začeli košarkarji Brinox Medvode,
  • ob 19h bodo tekmo športni dvorani Slovenske Konjice s Konjicami začeli košarkarji LTH Castings,
  • ob 19.30 pa se bo začela pa tekma v športni dvorani v Luciji med košarkarji Portoroža in ECE Triglava.

Današnji pari 14. kroga v tretji državni košarkarski ligi so:

  • športna dvorani Cerklje ob 18.00: Krvavec Meteor – Litija,
  • športna dvorana Livada ob 18.00: Troti – Gorenjka vas in
  • OŠ Prežihov Voranc na Jesenicah ob 18.00: Enos Jesenice – Kolpa Črnemelj.
Odbojka

Včerajšnja odbojkarska tekma 16. kroga v moški prvi državni ligi, v večnamenski športni dvorani v Hočah, med odbojkarji Hoče in Calcit Volley se je končala z rezultatom 3:2. Danes ob 18h se bo v športni dvorani Planina v Kranju začela tekma med odbojkarji Triglav Kranj in Salonit Anhovo.

Tekmi 16. kroga bodo danes odigrale odbojkarice v prvi državni odbojkarski ligi za ženske. Ob 17.30 se bo začela tekma v športni dvorani Kamnik med odbojkaricam Calcit Volley in GEN . I Volley, ob 18h pa v Mariboru v športni dvorani Lukna med odbojkaricam Nova KBM Branik in Zgornja Gorenjska.

Tekme 15. kroga bodo danes odigrale odbojkarice v drugi ženski državni odbojkarski ligi zahod. Ob 16h se bo začela tekma v OŠ Toma Brejca v Kamniku med odbojkaricam Calcit Volley II in ŽOK Triglavom Kranj, ob 15.30 pa v OŠ Kolezija v Ljubljani med odbojkaricam Vital Ljubljana in Aquawatt Žirovnica. Tekma Piran – ŽOK Partizan Škofja
Loka je prestavljena na 27.februar.

Tekme 13. kroga pa bodo danes odigrale odbojkarice v tretji državni odbojkarki ligi zahod za ženske. Ob 16h jo bodo v športni dvorani Kanal začele odbojkarice domačega Neptuna in Bleda Jesenice, ob 18h pa se bo v športni dvorani Zlato polje začela še tekma ŽOK Triglav Kranj II in Luka Koper II.

Rokomet

Po dvomesečnem premoru se bo s tekmami 15. kroga danes nadaljevalo prvenstvo v rokometni ligi NLB. Edini predstavnik Gorenjske, rokometaši RD Urbanscape Loka bodo tekmo v dvorani Poden v Škofja Loki z rokometaši RD Herz Šmartno, začeli ob 20h.

V drugi državni rokometni ligi bodo rokometaši danes odigrali tekme 13. kroga. Ob 20h bodo tekmo na gostovanju pri rokometaših RG Metlika začeli rokometaši RD Alples Železniki, rokometaši RK Cerklje so v tem krogu prosti.

Vaterpolo

Vaterpolisti bodo danes odigrali tekma 6. kroga državnega članskega prvenstva. Ob 18h se bo začela tekma na bazenu Kodeljo v Ljubljani med vaterpolisti VK Ljubljana Slovan in AVK Triglav, ob 19h pa pa še v Mariboru med vaterpolisti AVK Branik in VD Koper 1958.

Jože Marinček