Z RESNICO NA DAN – RESNI.CA

vir:resni.ca

Spoštovane Gorenjke, spoštovani Gorenjci.

V mesecu največjega slovenskega pesnika Vam bomo, v sodelovanju z državljanskim gibanjem Resni.ca, poskušali osvetliti vso problematiko, ki se dogaja na ravni občin, na državni ravni ter na nivoju EU.

Kako bodo na  Vas vplivale  odločitve županov , mestnih svetov, parlamenta in evropskega parlamenta, kako vas bo to udarilo po denarnicah in kakšne posledice bo to potegnilo za seboj?

Naj Vam za začetek podamo primer iz zadnje seje kranjskega  mestnega sveta, kjer so zaradi dviga minimalne plače in plač v javnih zavodih podražili vrtce. Podražitev je podprla skupina projektno naravnanih podpornikov novega župana, oziroma vse v narekovaju socialne stranke in dobrotniki slovenskega naroda (socialni demokrati, lista bivšega župan Boštjana Trilarja in Alenke Bratušek, lista direktorja agencije za varnost promet Igorja Velova, narodu naklonjena Levica, pa predstavniki  stranke predsednika vlade in gospa Gunčar, ki v imenu svoje liste zagovarja neenakost v Kranju). Zanimovo je, da so proti podražitvi glasovale tri stranke od tega dve, ki sta na zadnjih volitvah dobili največ podpore volivcev in s tem največje število svetnikov, torej Lista Zorana Stevanovića – Zoran Za Kranj in SDS. Res , da je podražitev nizka, a dejstvo da so se od začetka leta že podražili domovi za ostarele, telekomunikacijske storitve, da je z marcem napovedana občutna podražitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in kup drugih manjših podražitev, se upravičeno sprašujemo kam nas vse to pelje.