Tržič: Stopimo skupaj

Teden dni mineva od katastrofalnih poplav v občini Tržič, kjer je nastala ogromna škoda. Intervencija je še v teku, do Jelendola prevoz z osebnimi vozili še ni mogoč. Občina Tržič pripravlja dobrodelni koncert za prizadete v poplavah z naslovom Stopimo skupaj.

V ponedeljek in v noči na torek, 29. in 30. oktobra 2018, je na območju občine Tržič divjalo strahovito neurje. Po silovitem neurju, ki je v dobrih dveh urah porušilo ali poškodovalo dvajset mostov, uničilo številne kilometre cest in po prvih, zelo grobih ocenah povzročilo za več kot deset milijonov evrov škode, se stanje v tržiški občini umirja in izboljšuje. Za potrebe domačinov je cesta zjutraj in zvečer odprta, v primeru intervencije pa se zagotovi nujen prehod preko gradbišča. Prehod z osebnimi vozili še ni možen.

Družini Dovžan je Tržiška Bistrica odnesla hišo in je čez noč ostala brez strehe nad glavo. Za njih je poskrbljeno, kar kaže na to, da je solidarnost v Tržiču bila, je in ostaja velika. »Prizadeta družina je na varnem in toplem, kje želi nadaljevati skupno življenje, pa bo jasno v prihodnjih dneh,« dodaja župan mag. Borut Sajovic.

Območno združenje Rdečega križa Tržič je odprlo poseben račun, kamor je možno nakazati finančno pomoč za občane, ki jih je prizadela katastrofalna ujma. Prispevki se lahko nakažejo na TRR SI56 0510 0801 0063 548- UJMA 2018. Prispevke zbirajo tudi na Karitas.

Za prizadete v poplavah Občina Tržič organizira tudi dobrodelni koncert STOPIMO SKUPAJ, ki bo v soboto, 24. novembra 2018, ob 20. uri v Dvorani tržiških olimpijcev.

Vstopnice po 10 evrov so na voljo od danes, 6. novembra 2018 dalje v TPIC Tržič. Krajani Jelendola vstopnice brezplačno prejmejo na sedežu KS Jelendol.