Preveč alkohola in pretežka noga sta mu prinesla visoko globo in 19. kazenskih točk

Vir: Policija.si

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel tri obvestila o prometnih nesrečah, šest prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter tri v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanjih tatvina in vlom. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

Vlomi

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri vlome. Zjutraj med 7.30 in 8.30 uro je bilo na parkirišču pod Joštom vlomljeno v osebni avtomobil, na Bledu v poslovni objekt, v Podnartu pa v zadnjem tednu v počitniški objekt. V primeru vloma v vozilo lastnik ne pogreša ničesar, na Bledu je bil odtujen denar, pri vlomu v Podnartu pa agregat.

Ugriz psa zaradi malomarnosti skrbnika

V Škofji Loki so policisti včeraj popoldan obravnavali prijavo ugriza psa na javnem kraju. Zaradi prekrška so obravnavali skrbnika psa, ki zanj ni zagotovil fizičnega varstvo psa tako,
da bi bil pes na povodcu. V primeru nevarnega psa – to je pes, ki je že ugriznil človeka oziroma žival – mora biti ta na povodcu in tudi opremljen z nagobčnikom.

Pri prometnem prekršku zbral kar 19 točk

Tržiški policisti so včeraj pri meritvi hitrosti obravnavali voznika, ki je v naselju pri omejitvi 50 vozil 67 km/h. Bil je tudi pod vplivom alkohola (0,52 mg/l). Za prekrška je predpisana globa 1.150 eurov globe in 19 kazenskih točk, katerih učinek je prenehanje veljavnosti
vozniškega dovoljenja.

V prometu upoštevajte pravila in ravnajte tako, da ne boste ogrožali drugih! Vsaka, četudi majhna napaka, ima namreč lahko velike posledice tako za vas, kot za druge udeležence. Žal je tako, da se marsikdo tega začne zavedati šele, ko je že prepozno.

Objestna raba in iztek zakonsko dovoljene uporabe pirotehnike

Jeseniški policisti so na podlagi prijave osebe včeraj popoldan zaradi objestne rabe pirotehnike v enem postopku obravnavali tri osebe. Zasegli so 48 kosov pirotehnike. S prekrškom bodo seznanili pristojno okrajno sodišče.

Danes je 2. januar, kar pomeni, da se je izteklo obdobje, v katerem je bila od 26. decembra do 1. januarja dovoljena uporaba pirotehničnih izdelkov F1, katerih glavna značilnost je pok. Za prekršek je predpisana globa od 400 do 1.200 eurov in pod pogoji iz zakona tudi sankcija odvzema pirotehničnih izdelkov. Upoštevajte to obveznost!

Poškodovan planinec

Včeraj opoldan se je na območju Triglava lažje poškodoval planinec, ki je zdrsnil med vračanjem proti Kredarici. Zdrsi na območju Triglava in na strmih predelih gora se običajno končajo precej bolj tragično. Zato zelo pazite kam in kako stopate ter bodite previdni. Razmere so zahtevne.