Pregled dogajanja: Veter ovira promet, zato previdno na cesti. Zaradi prepira izstopil iz avtomobila na avtocesti.

Slika: Pixabay

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • tri obvestila o prometnih nesrečah,
  • dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter eno v zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanjih tatvina.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli dve vozili voznikoma, ki sta bila udeležena tudi v prometni nesreči z materialno škodo.

Stanje na cestah

Močan veter ovira promet. Močni sunki vetra so lahko zelo nevarni predvsem pri višjih hitrostih na avtocesti in cestah zunaj naselij ter v primeru tovornih vozil in kombijev.

Policisti odsvetujejo udeležbo v prometu z enoslednimi vozili (kolesa, mopedi itd.) in predlagajo izogibanje prehitevanju. Na cestah se lahko pojavijo tudi ovire – smetnjaki, veje, strešniki, padla drevesa ipd.

Od četrte ure ponoči so bili gorenjski policisti na številki 113 obveščeni o:

  • razsutih strešnikih na cesti v Smokuču;
  • podrtem drevju na Cankarjevi cesti v Tržiču, ki je poškodovalo tudi vozilo;
  • ter o podrtem drevju v Bobovku, na Lipcah in v Zvirčah.

Pešec na avtocesti

Gorenjski prometni policisti so včeraj popoldan na viaduktu Peračica posredovali zaradi pešca na vozišču in prijave o možnosti samomora. Situacija ob prihodu policistov na kraj sicer ni bila tako alarmantna, saj se je moški sprl s partnerko in na avtocesti ravno na viaduktu izstopil iz vozila ter se pomaknil za ograjo.

Z avtoceste so ga odpeljali policisti, poklicana pa je bila tudi njegova partnerka, ki naj bi ga potem prišla iskat. Oba sta bila opozorjena na neprimerno početje. Zato, če se že skregate, iz vozila ne izstopajte na avtocesti ampak uporabite počivališče ali pa se izključite iz avtoceste, ustavite in potem rešujte težave.

Pomagali občanki

Radovljiški policisti so včeraj popoldan obravnavali prijavo starejše osebe, da je padla v stanovanju in da potrebuje pomoč. Policisti so se na klic odzvali in ji pomagali ter poklicali reševalce, ki so jo pregledali. Z osebo je vse v redu.