Pregled dogajanja: Prometne nesreče s poškodbami, tatvine in vlomi. Zaspal v prižganem avtu, ki je zagorel.

Gorenjski operativno komunikacijski center je minuli vikend sprejel:

 • 22 obvestil o prometnih nesrečah,
 • 12 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter štiri v zasebnem prostoru,
 • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje
  stvari in nasilje v družini.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo, v še treh drugih primerih pa so osebam zasegli manjšo količino prepovedane droge.

Gorenjski policisti so minuli vikend med več dogodki v prometu obravnavali osem primerov prometnih nesreč s telesnimi poškodbami.

Po tri nesreče so se zgodile v petek in soboto, še dve pa včeraj. Med poškodovanimi izstopajo ranljivejši udeleženci, ki so bili udeleženi  v šestih od osmih nesreč.

 • Na Jesenicah je voznik z osebnim avtomobilom pri zavijanju na križišču trčil v pešca.
 • V Škofji Loki, Kranju in Vopovljah so bili v nesrečah samoudeleženi kolesarji, še en kolesar pa je v Voklem trčil v osebni avtomobil.
 • Motorist je bil udeležen v nesreči na Bleiweisovi cesti v Kranju. Nesrečo je povzročil voznik z osebnim avtomobilom, ki mu je na križišču odvzel prednost.
 • V Žirovnici in na Lipcah pa so policisti obravnavali prometni nesreči z udeležbo osebnih avtomobilov. V Žirovnici je voznica zapeljala s ceste, na Lipcah pa se je avtomobil v nesreči prevrnil na streho.

Razlogi za nesreče so povezani s prehitro vožnjo, neupoštevanjem pravil o prednosti ter nepravilno stranjo oziroma smerjo vožnje. V enem primeru, gre za nesrečo kolesarja v Kranju, je bil prisoten tudi alkohol (0,85 mg/l).

V Lescah je storilec oškodovancu v petek zvečer iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil torbico s stvarmi. Policisti so osumljenca izsledili, našli pa so tudi odtujene predmete. Osumljenca bodo za dejanje kazensko ovadili.

V soboto pa je neznani storilec v trgovini na Cesti 1. maja v Kranju oškodovanki iz torbice odtujil denarnico z manjšim zneskom gotovine in karticami.

V obeh primerih gre za izkoriščanje priložnosti po opustitvi osnovnega samozaščitnega ukrepa. Poskrbite in pazite na svojo lastnino, ki naj bo nedosegljiva tatovom.

Včeraj preko dneva je neznani storilec na Smledniški cesti v Kranju skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo ter odtujil nakit in manjši znesek denarja. Na Rupi pa je bilo v hišo skozi balkonska vrata vlomljeno včeraj popoldan. Odtujenih je bilo nekaj sto eurov gotovine.

Gorenjski policisti so preko vikenda preverjali več dogodkov v gorah.

 • Na Veliki Mojstrovki je med plezanjem v navezi padel plezalec.
 • Pod Malenskim vrhom si je pohodnica poškodovala nogo.
 • Na Triglavu si je planinka po zdrsu na spolzkem kamenju poškodovala roko.
 • Na Škrlatici pa sta plezalca zašla s smeri. Rešena sta bila nepoškodovana.
 • Pri domu na
  Kališču pa je bil razlog za nesrečo zdrs in padec planinca pri sestopu.

Obisk gora naj ne bo preizkušnja meja svojih zmožnosti, ker je to okolje, kjer štejejo malenkosti. In ravno te malenkosti se v gorah lahko kadarkoli in hitro sprevržejo v tragedijo. Zato pazite kam, kako, kdaj in v kakšnih okoliščinah se odpravljate.

V petek dopoldan je na območju Radovljice zagorel zabojnik za smeti, v katerega je lastnik zjutraj odvrgel pepel. Ogenj je poškodoval dva zabojnika in manjši del pročelja stanovanjske hiše.

Neprevidno odvržen pepel je bil tudi sicer že večkrat vzrok za požare, zato pazite, kam in kako ga odlagate!

Minuli vikend je v požaru zagorel osebni avtomobil. Lastnik je v Bohinjski Bistrici zaspal v prižganem avtomobilu, ko je ta zagorel in pogorel. Voznik je avtomobil še pravočasno zapustil in po podatkih policije ni bil poškodovan.