Pregled dogajanja: Nesreče s telesnimi poškodbami, vožnje pod vplivom alkohola in drog

vir : pixabay

V zadnjih 24 urah so operativno  komunikacijskem centru za Gorenjsko sprejeli deset obvestil o prometnih nesrečah in štiri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru.

Tri nesreče s telesnimi poškodbami
 • V Kranju so dopoldan so trčila tri osebna vozila. Povzročitelj nesreče je vozil na prekratki varnostni razdaji.
 • Popoldan voznica na Laborah na križišču ni upoštevala pravil o prednosti in je povzročila trčenje z drugo voznico.
 • Pozno zvečer pa so prometno nesrečo s telesnimi poškodbami policisti obravnavali še na gorenjski avtocesti. Med Torovem in Voklem sta zaradi neprilagojene hitrosti trčili dve osebni vozili, zaradi odstranjevanja posledic nesreče pa je bil promet dlje časa oviran. V nesrečah so udeleženci po podatkih policije utrpeli lahke telesne poškodbe, proti povzročiteljem pa se vodijo prekrškovni postopki.
Droge in alkohol v prometu

Policisti so včeraj obravnavali nekaj posameznikov, ki so nezanesljivo vozili osebna vozila.

 • Blejski policisti so popoldan v Bohinju prepovedali vožnjo vozniku osebnega avtomobila. Voznik je po prometni nesreči odklonil preizkus alkoholiziranosti, čeprav je bil vidno pod vplivom alkohola.
 • Zvečer pa se je na Bledu zgodila še ena prometna nesreča, v tem primeru je test pokazal, da je bil test voznika še v okviru dovoljene stopnje alkohola (0,15 mg/l). Voznik jenesrečo povzročil zaradi neupoštevanja pravil o prednosti na križišču.
 • Postopek zaradi alkohola v prometu so včeraj vodili tudi tržiški policisti. Iz prometa so izločili voznika z 0,34 mg/l alkohola.
 • Radovljiški policisti pa so prepovedali vožnjo vozniku, ki je bil pozitiven na hitri test za
  prepovedane droge in je v postopku odklonil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil.

Mag. Bojan Kos zato ponovno opozarja voznike:”Učinek prepovedanih drog in alkohola oziroma kombinacija obojega zelo zmanjšuje posameznikove sposobnosti za vožnjo vozila ter udeležbo v prometu in močno vpliva na zaznavo, predvidevanje, in presojo ter na odločanje, manevre voznika in njegov reakcijski čas. Gre za zaskrbljujoče učinke, ki imajo dejanski vpliv na vožnjo vozila. Zato se odpovejte vožnji vozila v takem stanju ali pa si uredite drug prevoz!

Kratek poostren nadzor na avtocesti

Gorenjski prometni policisti so včeraj v kratkem poostrenem nadzoru preverjali hitrost vožnje voznikov na avtocesti med Vrbo in Karavankami. Na omejitvi 110 km/h so ugotovili 12 prekoračitev hitrosti nad 160 km/h. Najvišja izmerjena hitrost je bila 184 km/h, ki se kaznuje z globo 1.200 evrov in sankcijo 9 kazenskih točk.

Vlomi in tatvine
 • V Podlubniku je bilo v času odsotnosti lastnikov med prejšnjim petkom in včerajšnjim dnem vlomljeno v stanovanjsko hišo, ukraden je bil denar.
 • V istem obdobju je bilo v Zalošah na radovljiškem območju vlomljeno v pomožni objekt.
 • Včeraj preko dneva pa je storilec na Gregorčičevi ulici na Bledu vlomil v stanovanjsko hišo. Iz lope storilec ni odtujil ničesar, iz stanovanjske hiše pa si je prilastil zlatnino in denar, ki sta najpogosteje odtujena predmeta.
 • Škofjeloški policisti so včeraj popoldan v Žireh obravnavali tatvino odpadnih kovin. Kmalu po prijavi so v prometu ustavili kombi in dve osebi, ki sta osumljeni tega kaznivega dejanja. Odtujen material so policisti zasegli in ga že vrnili lastniku, osumljenca pa bodo za tatvino kazensko ovadili.