Pregled dogajanja: Na Kokrici trčil v mamuta, en voznik pa je trčil v drevo. Planinka drsela 250 m.

Gorenjski operativno komunikacijski center je preko vikenda sprejel:

 • 13 obvestil o prometnih nesrečah,
 • 23 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter šest v zasebnem prostoru,
 • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanjih tatvina, vlom in poškodovanje
  tuje stvari.

Policisti so zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli eno vozilo.

Trčil v mamuta

Voznik je včeraj opoldan na Kokrici trčil v mamuta. V krožišču je zapeljal naravnost in povzročil prometno nesrečo. Mamut ni življenjsko ogrožen in upamo, da se bo kip dalo popraviti.

Voznika so policisti kaznovali z globo. Domnevno je zaspal za volanom, čeprav do tovrstnih nesreč prihaja tudi zaradi uporab mobilnih telefonov in drugih naprav med vožnjo ter nepozornostjo na promet.

Slika: PU Kranj

Trčil v drevo

Kranjski policisti so včeraj na cesti Šenčur – Britof obravnavali trčenje voznika v drevo.

Okoliščine kažejo, da je bil voznik v nesreči udeležen sam in da je vzrok za nesrečo v neprilagojeni hitrosti vožnje. Voznik je po trčenju ostal ukleščen v vozilu, rešili pa so ga
gasilci. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo. Po prvih podatkih je utrpel hujše poškodbe.

Policisti so zoper voznika odredili še strokovni pregled, s katerim se bo ugotavljalo, v kakšnem stanju je vozil osebni avtomobil.

Slika: PU Kranj

Alkohol

Gorenjski policisti so minuli vikend iz prometa izločili več voznikov pod vplivom alkohola.

 • Gorenjski prometni policisti so izločili dva. Eden od njiju, ki mu je preizkus pokazal rezultat 0,55 mg/l, je bil pozitiven tudi na prepovedano drogo kokain.
 • V Kranjski Gori je bil iz prometa izločen voznik z 0,50 mg/l alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil, ki je bil sicer last druge osebe, ki je bila pred dnevi v istem kraju tudi obravnavana zaradi vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog, so policisti zasegli.
 • Dva voznika so zaradi alkohola iz prometa izločili še kranjski policisti, enega pa škofjeloški policisti.

V prihajajočih dneh je običajno veliko priložnosti za uživanje alkohola, ki naj v nobenem primeru ne najde poti na cesto. Praznike uživajte ob zmerni kapljici, vozite pa izključno trezni. Če ste v družbi, pijanim kolegom in kolegicam preprečite, da se usedejo za volan in jim priskrbite drug prevoz.

Opozarjamo še, da morajo potniki pod vplivom alkohola sedeti na zadnjih sedežih!

Nesreča v gorah

Včeraj dopoldan se je na območju Triglava huje poškodovala planinka, ki je med hojo izgubila ravnotežje in na strmi podlagi neustavljivo drsela približno 250 metrov. S kraja je bila z vojaškim helikopterjem prepeljana v zdravstveno ustanovo.

Razmere v gorah so nevarne. Ne podcenjujte jih in bodite pripravljeni!

Opozorilo

V zadnjem mesecu so kranjski policisti petkrat sprejeli prijavo udeležbe osebe na invalidskem vozičku v prometu na cesti Brnik – Lahovče ter na območji Šenčurja. Včeraj so osebo policisti z glavne ceste napotili na vzporedno prometno površino. Voznike policisti opozarjajo na možnost srečanja s to kategorijo udeležencev in jih na tej cesti pozivajo k previdnosti.

Kriminaliteta

 • Že v četrtek popoldan je bilo v Zgornjem Brniku vlomljeno v stanovanjsko hišo ter odtujena zlatnina in manjši znesek denarja.
 • V petek ponoči je neznani storilec na Jesenicah vlomil v avtodom iz katerega si ni
  ničesar prilastil.
 • V Podgori je bilo vlomljeno v počitniški objekt in na Blejski Dobravo v stanovanjsko hišo.
 • V Frankovem naselju v Škofji Loki so policisti obravnavali vlom v stanovanje brez odtujitve predmetov.
 • Na Jesenicah pa je bilo vlomljeno v gostinski lokal, za katerega že obravnavajo eno osebo.

V petek zvečer so gorenjski policisti v sodelovanju z ljubljanskimi kolegi obravnavali še prijavo suma tatvine stvari iz dvorišča prodajalne. Na podlagi dobrega opisa vozila in oseb, ki ga je v prijavi podala priča, je bilo vozilo ustavljeno, v njem pa najdene stvari, ki so bile odtujene iz skladišča škofjeloškega podjetja. Stvari so bile neustrezno odložene za odklenjenimi zamreženimi vrati.