Pregled dogajanja: Dopolnitev obvestila o smrtni prometni nesreči. En voznik zaradi alkoholiziranosti v odbojno ograjo, drugi v podporni zid.

Slika je simbolična (Pixabay)
Bohinj: Dopolnitev obvestila o smrtni prometni nesreči

Policisti so včeraj zvečer na območju Bohinja obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika avtobusa in osebnega avtomobila. Starejši voznik avtomobila, ki je na kraju
umrl, je vozil iz smeri Bohinjske Bistrice proti Ribčevemu Lazu, avtobus pa v nasprotni smeri. Vozili sta čelno trčili, okoliščine pa kažejo na odgovornost voznika osebnega avtomobila za nesrečo. Promet je bil oviran med 20.20 in 00.30 uro.

Prepovedane snovi pri voznikih spet pokazale svoj učinek

Gorenjski policisti so obravnavali dve prometni nesreči s prisotnostjo alkohola pri
udeležencih. V enem od teh dveh primerov celo v kombinaciji s prepovedano drogo, še en voznik pa je potreboval kar nekaj časa, da se je sploh ustavil.

  • V Retečah je včeraj popoldan voznik prometno nesrečo  povzročil pri 0,58 mg/l alkohola in je zato trčil v odbojno ograjo.
  • V drugi prometni nesreči, ki se je na Bledu zgodila danes ponoči, pa je voznik trčil v podporni zid. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal prisotnost alkohola, bil pa je pozitiven tudi na hitri test za prepovedane droge. Za oboje so mu policisti odredili strokovni pregled.
  • Kranjski policisti so danes ponoči obravnavali še voznika, ki jim je ustavil šele po nekaj kilometrih vožnje. Policisti so ga najprej ustavljali na brniški cesti, ustavil pa jim šele je na avtocestnem počivališču Voklo. Vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,79 mg/l alkohola.

Vsem voznikom je bila prepovedana nadaljnja vožnja, policisti pa proti njim vodijo postopke.

Si res želite, da vas posledice nepremišljenosti, spremljajo vse življenje?

“Prepovedane snovi pri voznikih zelo zmanjšujejo sposobnost za vožnjo. Tako alkohol kot droge – še hujša je kombinacija obojega, namreč vplivata na zaznavo, predvidevanje, presojo ter na odločanje in reakcije voznika, ki so bodisi (pre)pozne ali pa jih pri določeni stopnji sploh ni. Zato se odpovejte vožnji v takem stanju in pomislite na posledice, ki lahko
nastanejo zaradi takih nespametnih odločitev. Spremljale vas bodo vse življenje!” opozarja mag. Bojan Kos.