Policisti pridržali hudo pijano voznico

Na podlagi prijave so škofjeloški policisti danes okoli pol druge ure popoldan ustavili in obravnavali grozljivo pijano voznico osebnega avtomobila, so sporočili s PU Kranj. Preizkus alkoholiziranosti ji je pokazal rezultat kar 1,41 mg/l alkohola oziroma okoli tri promile.

Ko sta policista pristopila do voznice, ki je v prižganem avtu “na polno tišala stopalko za gas” sta najprej menila, da je z njo nekaj narobe. Bila je namreč popolnoma odsotna. Zato sta jo spravila iz vozila in jo položila na bok ter poklicala reševalce, ki so ugotovili, da je njeno stanje “samo” posledica hude pijanosti.

Policisti so ji v postopku odredili pridržanje, proti njej pa poteka tudi prekrškovni postopek zaradi hujše kršitve prometnih pravil.

Taka pijanost, ko človek ne ve zase, je hudo nevarna. Zelo nevarne pa so tudi manjše stopnje alkohola, saj na sposobnost vožnje vpliva že 0.09 mg/l alkohola kar je komaj 0,2 promila.

V izogib hudim nesrečam vozite le trezni, ker boste le tako lahko kar najbolje reagirali na različne situacije in nevarnosti.