Policist v prostem času reagiral na sumljivo ravnanje Ljubljančana

vir: welt.de

Gorenjski policist je imel v petek zvečer na območju Domžal v prostem času opravka z nasilno sumljivo osebo.

Med sprehajanjem psa je v okolici svojega bivališča opazil moškega, ki se je skrival med vozili, oblečen je bil v temna oblačila, obraz pa je imel zakrit s kapuco. Ob srečanju z njim je sumljiv moški kraj zapustil, policist pa si je zaradi sumljivih okoliščin ogledal vozila ter okolico in pri tem v temnem delu sosednje ulice po krajšem času ponovno naletel na isto osebo. Moškega je policist takrat (še v vlogi občana) povprašal, če koga išče ali potrebuje pomoč. Ta pa ga je nenadoma napadel ter z udarcem lažje poškodoval. Policist se je napadu ubranil, se predstavil in s službeno izkaznico izkazal kot policist ter ga do prihoda domžalskih policistov obvladal.

Policisti so pri moškem našli prikrito radijsko zvezo, ki jo storilci med izvrševanjem kaznivih dejanj uporabljajo za komunikacijo med sabo, obravnavajo pa ga zaradi suma kaznivega dejanja zoper zoper javni red in mir, saj je do prihoda policijske patrulje z uporabo sile proti policistu še večkrat poskušal pobegniti s kraja.

Moškega so policisti pred tem dogodkom že obravnavali zaradi tatvin.

Policist se je v dogodku v prostem času izpostavil zato, ker je posumil, da se moški pripravlja oziroma da je izvršil kaznivo dejanje. Tisti večer na tem območju sicer ni bilo kaznivega dejanja na škodo stanovalcev, vredne stvari (med njimi tudi denarnico iz odklenjenega vozila) pa so po dogodku lastniki pobrali iz svojih vozil.

Občani, bodite pozorni na sumljive osebe

  • Na svojem območju naj bodo tudi občani pozorni na sumljive osebe, ki s svojim obnašanjem, ravnanjem ali zadrževanjem na določenem kraju ali ob določenem času vzbujajo sum, da bodo storile oziroma da izvršujejo ali so storile kaznivo dejanje.
  • Prav tako naj bodo pozorni na ustavljena ali parkirana vozila, ki ne sodijo v njihovo okolje in se jim zdijo sumljiva.
  • Zabeležijo naj si registrsko številko, znamko, tip in barvo vozila ter morebiten opis oseb, ki ga uporabljajo.

Vse te informacije so policiji lahko v pomoč pri zagotavljanju varnosti in preiskovanju kaznivih dejanj. Zato jih prosimo sporočite na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.