Ob otvoritvi bo spremenjen cestni režim

Krožišče

Zaradi otvoritvenega dogodka  spominskega, blockchain obeležja ob 15. uri bo spremenjen prometni režim na območju Zoisove, Gregorčičeve in Ceste Staneta Žagarja.

Za zagotavljanje varnosti ob uradni otvoritvi obeležja bo vzpostavljeno enourno zaprtje ceste, neposredno ob obeležju, krožišču. Ta predel bo namreč skladu z elaboratom o zapori, na dan otvoritve tj. 13. 3. 2018, zaprt med 14.30 in 15.45 uro, zato prosijo za razumevanje, pri tem pa svetujejo uporabo drugih dovoznih cest.

Za lažji pristop do obeležja pripenjamo skico zapore ceste ob uradni otvoritvi:

– oranžno je označeno mesto popolne zapore cestišča (med 14.30 in 15.45),

– modro so označeni predlogi obvoza,

– z rdečim krogom so označene lokacije, kjer bo označena »dostopnost do popolne zapore.

Zapora ceste

Kot so zapisali na Mestni Občini kranj, je Kranj domicil in »baza« tudi podjetjem t. i. kripto sveta, ki ga ne le soustvarjajo, temveč predvsem inovativno izrabljajo rešitve tehnologij veriženja podatkovnih blokov. Kranjsko obeležje tega tehnološkega izhodišča bo kot prvo táko ne zgolj na slovenskih tleh, temveč tudi na svetu služilo kot poklon njegovim uporabnim perspektivam.

Vpetje obeležja na povezovalno krožišče med Cesto Staneta Žagarja, Gregorčičevo in Zoisovo ulico tako simbolizira decentraliziranost povezovanja, ki ne ponazarja zgolj dostopa do ene točke,temveč ponuja prehod do izhodišč, ki posamezniku nudijo več poti. S tem spominsko, blockchain obeležje ni središčno, marveč se vzpostavlja kot povezovalna točka kranjskega urbanega ekosistema, in simbolizira odprtost, omreženost in povezljivost.

Več o samem projektu si lahko preberete na https://www.blockchainmonument.net.