Na turnirju v Kranju so zmagali kranjski vaterpolisti

Hokej

Hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL bodo danes odigrali tekme 29. kroga. Zanimiv obračun se bo odigral na Jesenicah, kjer bodo hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice v športni dvorani Podmežakla, ob 18h začeli tekmo s hokejisti HK SŽ Olimpije. To bo že sedmi letošnji obračun dveh najboljših hokejskih moštev Slovenije, dosedanjih šest pa so dobili hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice.

Košarka

Ob 19h bodo danes, v športni dvorani Šenčur, zaostalo tekmo 1. kroga v košarkarski ligi Nova KBM začeli košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba in Krka.

Vaterpolo

Zmagovalec vaterpolskega mednarodnega turnirja 11. Božično novoletnega turnirju za vaterpoliste rojene leta 2004 in mlajše, ki je od srede do včeraj potekal v pokritem olimpijskem bazenu, so mladi vaterpolisti kranjskega AVK Triglava, v finalu s 16:7 premagali vrstnike VK Valisa iz Srbije.

V tekmi za končno 3. mesto so mladi iz VD Kamnika sz 11:6 premagali madžarski PSN Pecs. Tekmo za 5. mesto, med VK Zemun (Srbija) in VK Primorje (Hrvaška), so s 13:8 dobili mladi iz VK Zemun, tekmo za končno 7. mesto, med VK Bečej (Srbija) in VK Medveščak (Hrvaška), pa so s 7:6 dobili mladi iz VK Bečeja.

Za najboljšega igralca je bil izbran Aleksander Paunovič iz AVK Triglava, najboljši vratar je bil Ivan Mauro Čubranič iz VK Primorje, najboljši strelec pa jw bil Roland Gaszt iz PSN Pecs. Pokale in medalje sta po mladim podelila Krištof Štromajer in Tadej Peranovič, nekdanja člana kranjskega Triglava in reprezentance Slovenije.

Jože Marinček