Kronika: Požar, vlom, pešec štopal na avtocesti in trije izločeni vozniki

vir: wikipedia.com

Pregled dogajanja v zadnjih 24 urah

Jeseniški policisti so včeraj zvečer sprejeli prijavo o požaru na starejšem nevoznem vozilu pri čemer se je ogenj razširil na nadstrešek, pod katerem je bilo parkirano to vozilo. Na obeh stvareh je nastala materialna škoda, poškodovan ni bil nihče. Vzrok za požar policisti še ugotavljajo.

Včeraj ponoči je bilo na Pokljuki vlomljeno v pomožni objekt iz katerega so ukradli orodje ter smučarska oprema. V Ribnem pa je storilec poskušal vlomiti v gospodarsko poslopje.

Policisti so včeraj dopoldan na avtocestnem priključku Radovljica obravnavali pešca, ki je
štopal. Moškega so policisti odpeljali do bencinskega servisa, zaradi kršitve prometnih pravil pa so proti njemu uvedli prekrškovni postopek.

Pešci ne smejo stopiti na avtocesto in hitro cesto ali hoditi po njej in ker je zadrževanje na teh površinah prepovedano, tam ni dovoljeno  štopanje. Pešec se za prekršek kaznuje z globo 150 eurov.

Droge in alkohol

Gorenjski prometni policisti so včeraj iz prometa izločili tri voznike. Dva sta bila pod vplivom alkohola, eden pa pod vplivom prepovedanih drog.

  • Voznika pod vplivom alkohola sta imela v izdihanem zraku 0,62 in 0,89 mg/l alkohola. Pri tretjem obravnavanem vozniku je hitri test na prepovedane droge pokazal na prisotnost kokaina v organizmu. Policisti so mu zato odredili še strokovni pregled.

Vse tri  so izločili iz prometa in jim prepovedali nadaljnjo vožnjo. Globa za vožnjo
s tako stopnjo alkohola ali pod vplivom prepovednih drog znaša najmanj 1.200 eurov, vozniku pa se izreče tudi sankcija 18 kazenskih točk, ki pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.