Eksplozija peči, rop občanke

V zadnjem dnevu so gorenjski policisti obravnavali tri pomembnejše dogodke, in sicer:

Eksplozija dotrajane peči

V stanovanjskem objektu v Kranju so kriminalisti obravnavali eksplozijo na starejši in dotrajani plinski peči. V dogodku po podatkih policije ni bil nihče poškodovan, na preventivni zdravniški pregled pa je bila odpeljana lastnica stanovanja. Škode na drugih stanovanjih po do sedaj preverjenih podatkih ni bilo. Vzrok za eksplozijo peči se še ugotavlja.

Rop občanke na Gosposvetski ulici v Kranju

Ob 18.20 uri sta dva neznana storilca na Gosposvetski ulici pri kitajski restavraciji v Kranju od zadaj pristopila do oškodovanke in ji odtujila vrečko z manjšim zneskom denarja. Oškodovanka ni bila poškodovana.

Ogovarjanje otrok na javnem kraju

Kranjski kriminalisti so včeraj obravnavali dva primera ogovarjanja otrok na javnem kraju brez posledic. V prvem dejanju ob 13.30 je neznani moški na Župančičevi ulici proti centru mesta otroka nagovoril, naj se sleče-otrok ga ni upošteval, v drugem primeru pa je verjetno isti moški ob 15. uri na Ručigajevi cesti dva otroka ogovoril, če gresta z njim. Otroci so dejanja prijavili staršem, ki so o dogodkih obvestili policijo. Do ogrožanja otrok ni prišlo, obvestila se še zbirajo. Opis moškega: star okoli 25 let, visok do 180 cm, suha postava, kratki črni lasje, oblečen v jakno s kapuco s kosmatim robom, uporabljal je moder nahrbtnik.

Otroci naj se ne zapletajo v pogovor z neznanimi osebami, v nevarnosti pa naj takoj glasno opozorijo nase in stečejo stran oziroma k drugi odrasli osebi v bližini ali varen objekt, ki je poleg uradnih ustanov lahko tudi trgovina, gostinski lokal ipd.