Dve nesreči v smeri Jesenic

Na gorenjski avtocesti sta se zgodili dve prometni nesreči, obe v smeri Jesenic.

Prva pri priključku Lesce  (okrog 200 m naprej od izvoza Lesce) proti Jesenicam, kjer prometni policisti obravnavajo prometno nesrečo z udeležbo enega vozila s sumom na lažje poškodbe pri udeležencih. Vozniki previdno pri vožnji mimo, ker na kraju poteka ogled kraja in aktivnosti interventnih služb.

Druga nesreča se je zgodila na Hrušici, kjer je po prvih podatkih prišlo do trčenja dveh tovornih vozil. Cesta je zaprta. Obvoz je med priključkoma Jesenice vzhod (Lipce) in Jesenice zahod (Hrušica) po vzporedni regionalni cesti. 

Na Hrušici je predvidena daljša zapora zaradi prometne nesreče tovornih vozil, ki se je zgodila ob 6.50. Do nadaljnjega še vedno velja, naj se osebna vozila na priključku Lipce izključijo iz avtoceste in uporabijo vzporedno regionalno cesto, tovorna vozila pa naj nadaljujejo z vožnjo po avtocesti pri Karavankam.

Policisti interventno ustvarjajo pogoje, da se bodo iz avtoceste lahko izključila osebna vozila, ki so v smeri Karavank ostala v zastoju. Nikar, poudarjamo nikar, naj vozniki sami ne obračajo in naj se na lastno pest ne vozijo v nasprotno smer, ker je proti Karavankam do zapore dovoljen promet tovornih vozil.

Previdno in počasi!