Veliko srce za medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljstvo, ljubezen in strpnost

Foto: Grega Eržen Besedilo: Ines Zabret

Kranj, 5. oktober 2018 – Na kranjskem stadionu so učenci, dijaki in zaposleni iz 14-ih gorenjskih osnovnih in srednjih šol s tisočeri src oblikovali  eno samo veliko živo srce.

Kranjski župan Boštjan Trilar je na stadionu v Kranju pozdravil več kot 5000 učencev in dijakov ter se OŠ Tržič, ki je bila pobudnik festivala, zahvalil za odločitev, da se dogodek zgodi prav v prestolnici Gorenjske.

Z dobrodelno noto in simboličnim sporočilom, da medsebojno sodelovanje in spoštovanje zanesljivo ustvarjata boljši svet ter naj dobro srce korajžno bije med ljudmi, so na Festivalu srca sodelovali tudi znani slovenski glasbeniki, od Nuše Derenda, Nipkeja in Čukov. Glasbenemu delu programa so svoj lonček dodali še mladi talenti iz sodelujočih šol.

»Videti toliko mladih src na enem mestu, toliko nasmejanih in brezskrbnih obrazov je najčudovitejši pogled na vsem svetu,« je v svojem nagovoru dejal predsednik RS Borut Pahor, ki je ravnatelju OŠ Tržič Stanislavu Grumu, pobudniku festivala, izročil tudi prav poseben protokolarni spominek. »Nekdo, ki pride na tako plemenite zamisli, nekdo, ki tako s srcem in predanostjo skrbi, da gredo dobre misli naprej, ter da dobro na koncu zmaga, si zagotovo zasluži posebno pozornost tudi s strani države. Hvala, ker nas povezujete, gradite mostove med nami in delate našo družbo boljšo. Nadaljujte z dobrimi mislimi in nas povezujte še naprej,« je svoj nagovor zaključil predsednika RS ob izročitvi darila.

Z največjo človeško verigo srca v Sloveniji so organizatorji opozorili na medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljstvo, ljubezen ter strpnost. Z glasbo in obilico pozitivne energije mladih src je kranjski stadion pospremil prvi tovrsten festival v Sloveniji, ki že kliče po še večjem povezovanju in srečanju prihodnje leto.