V triglavski steni umrl alpinist

V gorah se je v zadnjih dveh dneh zvrstilo več nesreč, poročajo iz Policijske uprave Kranj. Gore so zahtevale tudi eno smrtno žrtev. Kar tri nesreče so se zgodile na območju Triglava. Do prve nesreče je prišlo okoli 11. ure, ko se je pri padcu iz Tržaške smeri smrtno ponesrečil alpinist. Z reševalnimi ekipami je posredoval helikopter Slovenske vojske, posredovali so tudi reševalci z Mojstrane s klasičnimi tehnikami. Ob 14. uri je na planinca iz Slovenske smeri padel kamen in ga lažje poškodoval. Še en plezalec se je popoldne pri padcu poškodoval pod vrhom Dolge Nemške smeri. Odlomil naj bi se mu oprimek.
Včeraj zgodaj zjutraj pa se je v Bohinju pri padcu huje poškodovala potnica pri letu v tandemu z jadralnim padalom. Še en jadralni padalec se je poškodoval na Krvavcu.
Policisti poudarjajo, da je množica raznovrstnih nesreč resno opozorilo, da je v gorah mnogo nevarnosti. Najpogostejši razlogi za nesreče so padci, zdrsi, padajoče kamenje in v zadnjem obdobju precej odlomov oprimkov v plezalnih smereh. Na nekatere nevarnosti človek lahko vpliva, na druge ne, zato policisti opozarjajo na odgovornost, previdnost ter na dejanja in odločitve znotraj svojih zmožnosti.