V Splošni bolnišnici Jesenice omejili poslovanje

Slika: FB Bolnišnica Jesenice

Z današnjim dnem bodo v skladu z odredbo Ministrstva za zdravje v Splošni bolnišnici Jesenice prenehali z izvajanjem ne nujnih storitev. Vse, ki so na pregled v kateri od specialističnih ambulant naročeni danes bodo še obravnavali, kot je bilo dogovorjeno.

Vsi, ki so na pregled naročeni od torka naprej pa bodo prejeli nov datum za pregled oz. navodila, kdaj in na kakšen način se pregleda udeležijo. Iz Splošne bolnišnice Jesenice sporočajo še, da bodo medicinske sestre bolnikom nove datume obravnav sporočale po telefonu ali pisno. Ker se zaradi epidemiološke situacije stvari dnevno spreminjajo, prosijo za potrpežljivost in razumevanje ter apelirajo na vse, da naj bodo odgovorni in se držijo priporočil, da se čim prej zajezi širjenje virusa.

Prav tako je Strokovni svet UKC Ljubljana sprejel sklep, da začasno zaustavi ne nujne dejavnosti za 14 dni. Onkološke bolnike, nosečnice in porodnice bodo še naprej obravnavali brez omejitev. Na Pediatrični kliniki bodo dejavnost omejili glede na situacijo, še sporočajo iz UKC.