V torek sta se na večnem derbiju udarili SŽ Olimpija in Jesenice. Jeseničani so si pred finalom državnega prvenstva veliko obetali, vendar tega na ledeni ploskvi niso prikazali.

 

Olimpija, ki je v Ice Hokey League v izjemno slabi formi in niza poraz za porazom jih je nadigrala v praktično vseh segmentih igre. Jeseničani so se sicer, kljub številnim poizkusom Ljubljančanov  v prvi tretjini, dobro upirali.

Prvi zadetek je padel v 37. minuti, ko je po veliki napaki obrambe Jeseničanov zadel Miha Beričič. Po zadetku pa je delovalo kot, da je na ledeni ploskvi praktično samo ena ekipa.

V tretji tretjini so zadeli še Jaka Šturm, Marc Olivier Vallerand in Luka Kalan.

Lahko bi se reklo, da se je tekma zaključila z samo 4:0. Jeseničani so imeli  le eno svetlo točko in to je bil vratar Antti Karjalainen, ki je ubranil reci in piši 51 od 55 strelov Ljubljanskih hokejistov.

Vsekakor bodo morali Jeseničani na jutrišnji drugi tekmi finala (igra se na 2 zmagi), pokazati veliko več, če želijo ohraniti upe o naslovu državnega prvaka, sicer bo le ta zopet pristal v rokah Ljubljanskih hokejistov.

Tekma se bo začela ob 18:00 v dvorani Podmežakla. Vabljeni!

Vir: Facebook

 

Spletno uredništvo, K.D.