Zavod za gozdove Slovenije OE Bled v letu 2023 organizira dvodnevni tečaj Varno delo z motorno žago (15 -16 junij). 

Tečaj je financiran iz Programa razvoja podeželja in je za udeležence brezplačen. Udeleženci so lahko lastniki, zakupniki ali uporabniki gozdov. Ob prijavi je potrebno izpolniti »Izjavo upravičenca usposabljanja«, ki jo najdete na koncu članka.

Tečaj na OE Bled bo potekal v Učnem centru v Bohinjski Bistrici (Grajska cesta 10), praktični del pa na terenu v gozdu. Tečaj se prične ob 8.00 uri, prijave ob 7.30.

Potek tečaja Varno delo z motorno žago:
– Prvi dan poteka teoretični del v Učnem centru v Bohinjski Bistrici, Grajska cesta 10, praktični v delavnici in na poligonu.
– Drugi dan poteka v gozdu na terenu.

Tečajniki morajo imeti oba dneva s seboj z gorivom in mazivom napolnjene lastne motorne žage, ter ustrezno osebno varovalno opremo (gozdarska zaščitna čelada z zaščitno mrežico in glušniki, sekaške zaščitne rokavice, primerna obutev – priporočeni so sekaški čevlji ali sekaški škornji, zaščitne sekaške hlače z vlakni proti vrezu). V slučaju neugodnih vremenskih razmer se drugi dan preloži na termin predvidenega izboljšanja.

Kandidati se lahko prijavijo na Zavodu za gozdove Slovenija, Območna enota Bled, Ljubljanska 19, Bled, tel. št. 04 57 50 300 oziroma po elektronski pošti ([email protected]). Prijave se sprejemajo do najmanj tri dni pred tečajem, oziroma do zasedenosti predvidenega števila. Več informacij lahko dobite tudi na spletni strani Zavoda za gozdove Slovenije.

Prvi dan je možno oditi na malico med glavnim odmorom v bližnjo stavbo – restavracijo Zoisov grad. Drugi dan na terenu pa to ne bo možno, zato organizator predlaga, da prinesete malico s seboj.

Udeleženci se tečaja udeležijo na lastno odgovornost.

IZJAVA UPRAVIČENCA USPOSABLJANJA

 

Spletno uredništvo
Vir: Občina Kranjska Gora