Sobotni športni pregled

Košarka

Sinočnja košarkarska tekma 6. kroga v košarkarski ligi Nova KBM, med košarkarji Šenčurja Gorenjska gradbena družba in Petrol Olimpije, se je v športni dvorani Šenčur končala z rezultatom 76:74 v korist košarkarjev Šenčurja Gorenjska gradbena družba.

Danes bodo košarkarji odigrali še štiri tekme tega kroga. Ob 19h bodo tekmo v Laškem v dvorani Tri lilije začeli košarkarji Zlatoroga Laško in Heliosa Sunsa.

Tekme 6. kroga v drugi košarkarski ligi bodo danes odigrali košarkarji LTH Casting, ki bodo ob 17h v dvorani Poden v Škofja Loki gostili košarkarje Ljubljane, košarkarji Triglava pa odhajajo na gostovanje in bodo tekmo proti košarkarjem Celja začeli ob 19h.

Nogomet

Nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi bodo danes odigrali štiri tekme 15. kroga, vse štiri tekme pa se bodo začele ob 14h.

 • Nogometaši Roltek doba bodo na domačem igrišču na Dobu gostili nogometaše Rogaške,
 • nogometaši Kalcer Radomlje pa odhajajo na gostovanje v Novo mesto k nogometašem Krke.

Šest tekem 23. kroga pa bodo danes odigrali nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi, v kateri nastopa kar sedem klubov iz Gorenjske, Tekme se bodo začele ob 14h, pari pa so Sava Kranj – Brinje Grosuplje, Šobec Lesce – Arne Tabor 69, SIJ Acroni Jesenice – Tinex Šenčur, Zagorje – Bled Hirter in Bohinj – Kočevje.

Odbojka

V moški odbojkarski ligi bodo danes odbojkarji odigrali tekme 6. kroga.

 • Ob 14h se bo začela tekma v Novi Gorici med odbojkarji GEN 1 – Volley in Calcit Volley,
 • ob 18h pa se bo začela še tekma v športni dvorani Planina med odbojkarji Triglav – Kranj in Krko.

Tekme 5. kroga bodo danes odigrale tudi odbojkarice v drugi odbojkarski ligi zahod. V OŠ T. Brejca v Kamniku se bo ob 16-h začela tekma Calcit II in Aquawatt Žirovnica, ob 18h se bo v OŠ Franc Rozman Stane v Ljubljani začela tekma med odbojkaricam ŽOK Šentvid Žlindra in OK Partizan Škofja Loka, ob 19h pa še v Portorožu med Piranom in ŽOK Triglavom.

Tekme 4. kroga bodo danes odigrala dekleta v tretji odbojkarski ligi zahod. Odbojkarice ŽOK Triglav II bodo gostovale v Kopru in tekmo proti odbojkaricam Luke Koper II začele ob 13h, odbojkarice Bled Jesenice pa bodo ob 18h v OŠ Tone Ćufar na Jesenicah gostile odbojkarice Neptun Kanala.

Rokomet

Rokometaši v ligi NLB bodo danes odigrali tekme 9. kroga. Rokometaši RD Urbanscape Loka bodo ob 20h v športni dvorani Poden v Škofji Loki gostili rokometaše RK Jeruzalem Ormož.

Rokometašice v 1.B državni ligi bodo danes odigrale tekme 8. kroga. Ob 19.40 bodo tekmo v Športni dvorani tržiških olimpijcev začela dekleta ŽRK Tržič in ŽRK Velenja, ob 20h pa se bo začela še tekma RK Šempeter Vrtojba – RK Naklo.

Rokometaši v drugi državni rokometni ligi pa bodo danes odigrali tekme 6. kroga. Rokometaši RD Alples Železniki in RK Cerklje bodo gostovali. Prvi pri rokometaših RK Arconi Radgoni, drugi pri rokometaših RK Sevnica. Obe tekmi se bosta začeli ob 19h.

Vaterpolo

Danes bodo z državnim prvenstvom začeli vaterpolisti v kategoriji mladincev U19. Danes bodo odigrali tekme v dveh skupinah v predtekmovanju.

 • V Kranju bodo tekme igrali mladinci AVK Triglava, AVD Kokre in AVK Branika.
  • Ob 10h se bo začela tekma med mladimi vaterpolisti AVD Kokra in AVK Branik,
  • ob 12h sledi tekma AVD Kokra – AVK Triglav in
  • ob 14h sledi še tekma AVK Triglav – AVK Branik.
 • Na turnirju v Ljubljani pa bodo nastopili VK Ljubljana Slovan, VD Kamnik in VD Koper 1958. Naslov brani kranjski AVK Triglav.

Jože Marinček