Sobotni športni napovednik

Balinanje

Danes bodo balinarji v super balinarski državni ligi odigrali tekme 3. kroga. Edini predstavnik Gorenjske, balinarji škofjeloške Trate, bodo gostovali in tekmo pri balinarjih Skale začeli ob 15h.

Hokej

Hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL bodo danes odigrali tekme rednega kroga.

Jeseničane čaka težak obračun, saj odhajajo na gostovanje in to k vodilnemu moštvu na tekmovali lestvici hokejistom Rittner Buam, kjer bodo tekmo začeli ob 20h.

Gostovali bodo tudi hokejisti ljubljanske HK SŽ Olimpije in tekmo v Asiagu proti Migross Supermercati Asiago Hockey začeli ob 20.30.

Danes pa bodo tekme odigrali tudi hokejisti v Mednarodni hokejski ligi IHL. Hokejisti kranjskega Triglava odhajajo v Zagreb, kjer bodo tekmo s hokejisti KHL Mladost začeli ob 14.15. Na gostovanje odhajajo tudi hokejisti HK MK Bled in to v Beograd, kjer jih čaka obračun s hokejisti SKHL Crvene zvezde. Ostali pari so še HK Vojvodina – HDK Maribor, KHL Medveščak – Team Zagreb in HK ECE Celje – HK Playboy Slavija.

Košarka

Danes bodo košarkaši v košarkarski ligi Nova KBM odigrali tekme 5. kroga. Košarkarji Šenčurja Gorenjska gradbena družba bodo tekmo proti košarkarjem Šentjurja v športni dvorani v Šenčurju začeli ob 19h.

Tekme 5. kroga bodo danes odigrale tudi košarkarice v prvi slovenski košarkarski ligi. Košarkarice kranjskega Triglava bodo gostovale v Mariboru in tekmo proti košarkaricam Maribora v športni dvorani Tabor začele ob 19.30.

Prav tako bodo tekme 5. kroga danes odigrali košarkarji v drugi državni košarkarski ligi. Košarkarji Triglava bodo tekmo proti košarkarjem Grosuplja v športni dvorani Planina začeli ob 18h.

Nogomet

Včerajšnja tekma 15. kroga v prvi slovenski nogometni ligi Telekom med nogometaši Celja in velenjskega Rudarja se je končala z rezultatom 2:1 v korist nogometašev Celja.

Danes bodo nogometaši odigrali še tri tekme.

  • Ob 13h se bo začela tekma med nogometaši Gorice in Triglava,
  • ob 15-tih bodo tekmo začeli nogometaši Aluminija in Domžal,
  • ob 20.20 pa jo bodo začeli še nogometaši Krškega in Maribora.

Pet tekem 14. kroga bodo danes odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Vse tekme se bodo začele ob 14h, nogometaši Roltek Doba bodo gostovali pri nogometaših Ilirije 1911.

Včerajšnja tekma 12. kroga v tretji slovenski nogometni ligi center med nogometaši Brinje Grosuplje in Bohinja se je končala z rezultatom 7:1 v korist domačih nogometašev.

Danes bodo nogometaši odigrali pet tekem.

Ob 14h se bodo začele tekme

  • Bled Hirter : Komenda,
  • Kolpa – SIJ Acroni Jesenice in
  • Arne Tabor 69 – Sava Kranj.

ob 17-tih pa se bo začela še tekma Tinex Šenčur – Ivančna Gorica.

Tekme 11. kroga bodo danes odigrali nogometaši v gorenjski nogometni ligi. Pet tekem bodo nogometaši začeli ob 14. uri, nato pa še eno ob 16.30.

Ob 14-tih se bodo začele tekme Naklo – Škofja Loka, Žiri – Britof, JuRentA Bitnje – Preddvor, Visoko – Kondor Godešič in Velesovo – Royal Sport DLN, ob 16.30 pa se bo začela še tekma Niko Železniki – Zarica Kranj B.

Odbojka

V soboto pa bodo aktivni tudi odbojkarji. V moški prvi odbojkarski ligi bodo odigrali tekme 5. kroga. Odbojkarji kranjskega Triglava bodo gostovali v Mariboru in tekmo z odbojkarji Maribora začeli v dvorani Tabor ob 17h. Odbojkarice Zgornje Gorenjske bodo gostovale pri odbojkaricah Formula Formis v Hočah in tekmo začele ob 18.30, odbojkarice Calcit Volley pa bodo v športni dvorani Kamnik ob 17.30 gostile odbojkarice Kema Puconci.

Tekme 4. kroga bodo danes odigrale odbojkarice v drugi odbojkarski ligi zahod. Pari so:

  • ŽOK Partizan Škofja Loka – Piran,
  • ŽOK Triglav – Calcit Volley II in
  • Aquawatt Žirovnica – Vital Ljubljana.

V tretji slovenski odbojkarski ligi zahod pa se bodo pomerile Triglav Kranj – Bled Jesenice in ŽOK Triglav II – Neptun Kanal.

Rokomet

Včerajšnja rokometna tekma med v rokometni ligi NLB, med rokometaši RD LL Logistic Slovana in RD Urbanscape Loka, se je v športni dvorani Kodeljevo končala z rezultatom 24:34 v korist rokometašev iz Škofje Loke.

Danes bodo rokometaši v drugi članski rokometni ligi odigrali tekme 5. kroga. Ob 19h se bosta začeli tekmi med rokometaši RK Cerklje in RK Acroni Radgona ter RD Alples Železniki in RK Pomurje.

Jože Marinček