Prostofer tudi v Kranju

Slika: Pixabay.com

Več gorenjskih občin je že vzpostavilo sistem Prostofer, ki omogoča brezplačni prevoz starejšim in gibalno oviranim. Ti lahko storitev uporabijo za obisk pri obisku zdravniku ali pri urejanju obveznosti v javnih ustanovah.

Prostofer bo kmalu vzpostavljen tudi v Kranju, za kar pa potrebujejo prostovoljce. Tako že zbirajo prijave za prostovoljne voznike in voznice. Na Mestni občini Kranj naprošajo zainteresirane, ki bi kot prostovoljni vozniki prevažali uporabnike, naj jih kontaktirajo do 17. avgusta na telefonsko številko 04 23 73 371 ali e-naslov [email protected]. Prostovoljci se bodo pred začetkom projekta teoretično seznanili s potekom projekta. Vozila, ki jih bodo uporabljali so električna in jih bo zagotovila občina. Prostovoljci se bodo pred začetkom projekta teoretično seznanili s potekom projekta in preizkusili električno vozilo.

Prostovoljni voznik oziroma voznica v projektu Prostofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki potrebujejo prevoz. Poleg nudenja prevoza bodo sopotnikom nesebično pomagali pri izstopu iz vozila, jih pospremili od vozila do denimo ambulante in počakali nanje, jim odnesli stvari iz avtomobila ali pa priskočili na pomoč pri hoji po stopnicah. Kot pravijo na Mestni občini Kranj, so dobra dejanja prostovoljcev, ljudi z velikim srcem in močno solidarno noto, pravo bogastvo za lokalno skupnost, hkrati pa ustvarjajo nove zgodbe in prijateljske odnose.