Pregled dogajanja: Zagoreli odpadki v zaklonišču. Povožena divjad, tatvine in vlom.

vir: welt.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je minuli vikend sprejel:

  • šest obvestil o prometnih nesrečah,
  • eno prijavo o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanjih tatvina,
  • vlom, nasilje v družini in požar, ki je bil domnevno povzročen s pirotehničnim izdelkom.

Požar

Včeraj okoli 22.45 so na Savski cesti v Kranju zagoreli odpadki v opuščenem zaklonišču. Materialna škoda sicer ni nastala, se je pa ogenj domnevno vnel po poku, ki se pojavi pri rabi pirotehničnih izdelkov. V dogodku ni bil nihče poškodovan. V dejanju neznane osebe kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja povzročitev splošne
nevarnosti.

Prijavo o rabi pirotehnike v degradirani industrijski coni v Britofu so kranjski policisti obravnavali tudi že v torek pozno popoldan.

Ostala kriminaliteta

  • V Žirovnici so policisti včeraj obravnavali prijavo o drzni tatvini nakita iz stanovanjske hiše starejše oškodovanke. Dejanja je osumljena približno 45 let stara ženska, s temnejšo poltjo in v čop spetimi črnimi lasmi, ki je imela v času storitve kaznivega dejanja pri sebi večjo modro vrečko. Storilka se je pred dejanjem pojavila na vratih hiše oškodovanke in ji v prodajo ponujala okraske. Žensko je odslovila, kasneje pa jo je zalotila v svoji hiši.

Taka dejanja v določeni meri preprečuje dosledno zaklepanje nepremičnin, ker storilci pri izvrševanju drznih tatvin večinoma izkoriščajo nedoslednost lastnikov ravno pri zaklepanju objektov in zapiranju oken ali vrat. To so stvari, ki lastniku ne vzamejo nič časa, mu pa prihranijo obilico skrbi in lahko preprečijo oškodovanje.

  • Na avtocestnem počivališču je storilec iz tovornega vozila oškodovanca odtujil manjši znesek denarja ter kartice in dokumente.

Štiri zbite divjadi

Tudi v zadnjem dnevu so gorenjski policisti enako kot v začetku tega tedna obravnavali več primerov povoženja divjadi. Tri so bile zbite včeraj, ena danes in sicer na Potokih, Kokrici, v Trbojah in na cesti Britof – Šenčur.

Na odsekih, kjer srečujete divjad ali kjer ste na to opozorjeni s prometno signalizacijo, vedno obstaja tudi nevarnost trčenja v žival. Zato tam vedno prilagodite hitrost, povečajte varnostno razdaljo ter spremljajte dogajanje na in ob cesti. Samo tako boste lahko reagirali, če bo divjad pritekla na cesto, in preprečili nesrečo.

Pridržan zaradi alkohola

Kranjski policisti so včeraj pozno zvečer obravnavali tujca, ki je bil močno pod vplivom alkohola in je v takem stanju vozil osebni avtomobil. Rezultat preizkusa pri njem je bil 0,83
mg/l. Zaradi prekrška bo predvidoma danes obravnavan na pristojnem okrajnem sodišču.