Pregled dogajanja: Prometne nesreče, osem trkov z divjadjo

vir:maz-online.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je v minulih dveh dneh sprejel:

 • 19 obvestil o prometnih nesrečah,
 • 15 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter dve v zasebnem prostoru,
 • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje
  stvari in ponareditev denarja.

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Eno v četrtek, dve pa včeraj.

 • V četrtek je v Kranju padel kolesar, ki je trčil v robnik pločnika, pri tem pa se je lažje poškodoval.
 • Včeraj popoldan je kolesar padel tudi na Golniku. Nesrečo je povzročil z nepravilnim premikom, vanj pa je trčila voznica z osebnim avtomobilom. Kolesar je v nesreči
  utrpel hude telesne poškodbe
 • Še ena prometna nesreča v Kranju, tokrat motorista, pa se je zgodila včeraj zvečer. Udeleženec, ki je bil pod vplivom alkohola (0,43 mg/l) je padel med naglim speljevanjem in se lažje poškodoval.

Vsi trije so bili povzročitelji nesreč.

Ta teden so policisti obravnavali 8 prijav povoženj divjadi.

 • V ponedeljek zgodaj zjutraj je bila žival povožena v Letenicah,
 • v torek na cesti proti Ljubelju, v Resjah in Naklem,
 • v sredo na avtocesti pri Mostah in uvozu na avtocesto v Podtaboru,
 • v četrtek pa v Bitnjah v smeri Bohinja in na Bledu.

Nesreče so se večinoma dogajale zgodaj zjutraj in na krajih, kjer so tovrstna trčenja pogostejša. Zato voznike policisti opozarjajo, naj na krajih, kjer lahko pričakujejo divjad in kjer so na to opozorjeni s prometno signalizacijo, vozijo posebej previdno.

Neznani storilec je na Cesti maršala Tita na Jesenicah poskušal vlomiti v poslovni objekt. Vlom mu ni uspel. V Srednji vasi v Radovljici pa je storilec v četrtek ponoči poškodoval zaporo na gozdni vlaki.

Opozorilo ceste: Ceste so povečini mokre, zaradi neurja pa je ponekod pesek in listje, kar je lahko zelo nevarno predvsem za kolesarje, mopediste in motoriste. Na taki podlagi je zelo daljša tudi pot ustavljanja. Zato je potrebno voziti s prilagojeno hitrostjo in na zadostni varnostni razdalji. Posebej nevarni so lahko ovinki.

Opozorilo gore: Spremembe vremena vplivajo na varnost v gorah. Temperature so že nižje, poti so lahko spolzke, na nekaterih delih pa je tudi listje, ki zakriva korenine. Možni so hitri vremenski preobrati, ki močno zvišujejo tveganje za nesrečne dogodke. Zato pozivajo k previdnosti in trezni presoji razmer ter odločitvam.