Pregled dogajanja: Nesreče, vlomi

vir: policija.si

Policisti so včeraj zjutraj na gorenjski avtocesti obravnavali štiri prometne nesreče. Tri so se ena za drugo zgodile na Kranj – zahodu, še ena pa pri Mostah. V nesreči pri Mostah je voznik zaradi nepravilne uporabe prometnega pasu zapeljal s ceste in se lahko telesno poškodoval.

S ceste pa je zletel tudi voznik osebnega avtomobila v Žireh.  Škofjeloški policisti so včeraj pozno zvečer  obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Voznik je trčil v brežino, domnevni povzročitelj pa je kazal znake alkoholiziranosti. Bil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na avtomobilu pa so bile nameščene ukradene registrske tablice, zato so mu zasegli oboje – avtomobil in registrske tablice. S kraja je bil odpeljan v ljubljanski klinični center.

Na Jesenicah pa so policisti kar dvakrat obiskali istega kršitelja, obakrat zaradi  prekomernega hrupa z glasbo. Prvič so ga obiskali okoli 23.30, ko so zaradi povzročanja hrupa s preglasno glasbo proti njemu uvedli prekrškovni postopek, in drugič slabo uro kasneje, ko so ga oglobili še zaradi neupoštevanja opozorila policistov, naj z nedovoljenim početjem preneha. Drugi obisk policistov je zalegel.

“Kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti, se kaznuje z globo 104.32 evrov. Kdor ne upošteva na kraju samem odrejenega zakonitega ukrepa ali odredbe uradne osebe, se kaznuje z globo od 333.83 evrov do 625.94 evrov.” je obrazložil mag. Bojan Kos.

Vlomi v preteklem dnevu:

  • neznani storilec je včeraj dopoldan v Britofu poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo;
  • v Predosljah so policisti obravnavali prijavo vloma v stanovanjsko hišo;
  • preko dneva je bilo vlomljeno tudi v hišo na Cesti talcev v Škofji Loki;
  • zvečer med 18.30 in 19.30 pa je bil vlom izvršen še v Ulici bratov Praprotnik v Naklem.

V dokončanih vlomih so storilci odtujili zlatnino in denar.