Pregled dogajanja: Metala stvari v policiste. Nesreči kolesarjev. Reševanje s helikopterjem.

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 4 obvestila o prometnih nesrečah;
  • 6 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in napad na uradno osebo.
    • V napadu na policista gre za obravnavo kršiteljice javnega reda in miru na območju Škofje Loke, ki je na policiste v intervenciji s stanovanja naprej začela metati stvari, v postopku pa je proti njim uporabila še palico. Uporabljena so bila prisilna sredstva. V dejanju jo obravnavajo zaradi suma kaznivega dejanja. Po postopku je bila predana zdravniški službi v nadaljnjo obravnavo.

Policisti so v enem primeru na javnem kraju zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Na območju Bovškega Gamsovca so gorski reševalci včeraj obravnavali nesrečo planinca, ki je neopremljen zdrsnil na snežni podlagi. Ustavil ga je kopni del melišča. Utrpel je lažje poškodbe. S kraja je bil odpeljan z vojaškim helikopterjem.

Blejski policisti so včeraj sredi popoldneva obravnavali voznika z dvema promiloma alkohola (0,93 mg/l). Izločili so ga iz prometa. S prekrškom bodo seznanili pristojno okrajno sodišče in predlagali trajen odvzem vozniškega dovoljenja.

Na Trsteniku so policisti včeraj obravnavali prijavo odlaganja gradbenega materiala v naravo. Gre za material z objekta v rušenju. Z dejanjem podjetja in prvimi obvestili so seznanili pristojni inšpektorat. Postopek poteka.

Gorenjski policisti danes s proslavo v Bohinju obeležujejo dan policije in se spominjajo zgodovinskih dogodkov v vojni za Slovenijo iz leta 1991.
Podeljena bodo priznanja.

Kolesarji

Na Gorenjskem sta se včeraj zgodili dve prometni nesreči kolesarjev, ki sta se zgodili v Bohinju in Ratečah. Obakrat gre za padce na isti način in posledice, ki so nastale zaradi neprilagojene hitrosti vožnje kolesa po klancu navzdol in skozi ovinek. Oba sta poškodovana. Med posledicami je tudi pri obeh tudi poškodba glave, ki bi jo vsaj v določenem delu zelo verjetno omilila čelada. Nihče od njiju je ni uporabljal.

Kolesarji se v zadnjem času veliko pojavljajo v prometnih nesrečah, za kar so v določeni meri odgovorni tudi sami. Zato jih policisti opozarjajo na:

  • prilagojeno hitrost vožnje,
  • ustrezno razdaljo,
  • vožnjo na pravilni oddaljenosti od roba ceste in po svoji polovici ter v pravi smeri.

Kjer je kolesarska steza naj jo uporabljajo, glavo pa naj si ne glede na to, koliko so stari, zaščitijo s čelado.

Vlomi

Na Voklem je bilo vlomljeno v pomožni objekt in odtujen alkohol. Na Cesti Borisa Kidriča na Jesenicah pa je storilec med 11. in 15. uro na terasi razbil steklo na balkonskih vratih in s hiše odtujil denar in zlatnino.