Petkov športni napovednik

Balinanje

Konec tedna se bo z igranjem tekem 1.kroga začela balinarska tekmovalna sezona 2019 – 2020. Balinarji bodo začeli s tekmami v 2.državni balinarski ligi. V drugi državni balinarski ligi vzhod sodeluje šest gorenjskih ekip (Jesenice, Rogovila, Bistrica pri Tržiču, Tržič AC Žepič, Mengeš Rakoll in Trata mladi). Tekme 1.kroga bodo odigrali danes, s pričetkom ob 18-tih, pomerili pa se bodo Sodražica – Jesenice, Budničar – Rogovila, Bistrica pri Tržiču – Tržič AC Žepič, Rogaška Crystal – Mengeš Rakoll in Trata mladi – Zarja.

Jutri v soboto soboto bodo s tekmovanjem začele članice. V prvi državni ligi za članice nastopata dve ekipi z Gorenjske (Bistrica pri Tržiču in Milje). Tekme bodo članice začele ob 10-tih, pomerile pa se bodo Krim Ljubljana – Šiška, Deskle – Kolektor Idrija, Milje – Agrochem Hrast in Bistrica pri Tržiču – Pivka ORO MET.

V soboto popoldan pa bodo tekme 1.kroga odigrali še balinarji v prvi državni balinarski ligi, v kateri nastopajo tri ekipe z Gorenjske (Čirče VAN DEN, Center Kranj in Planina Kranj). Tekme bodo balinarji začeli ob 16-tih, pomerili pa se bodo: Premogovnik Velenje – Čirče VAN DEN, Sloga – Center Kranj, Orlek ORO MET Pivka – Gradna GIK Obrov, Cesta – Jadran Izola in Planina Kranj – Logatec,

Hokej

Danes bo v hiši Layer v Kranju, s pričetkom ob 12-tih, opravljen javni žreb za hokejski Pokal Slovenije. S tekmovanjem v dvorani z ledom Zlato polje bodo hokejisti začeli v sredo, 4.septembra, z igranjem prve tekme ob 17.30 in druge ob 20.30. Igralni dnevi so še četrtek, 5.septembra in petek, 7.septembra, tekme se bodo igrale ob 17.30 in 20.30, ter v soboto, 7.septembra, ko se bo odigrala še finalna tekma s pričetkom ob 20-tih. Prijavljeni klubi za Pokal Slovenije so HK SŽ Olimpija, HDD SIJ Acroni Jesenice, HK Triglav, HK True Celje, HK Slavija Junior, HDK Maribor in HD Hidria Jesenice.

Dvorana z ledom Zlato polje pa že služi svojemu namenu. Tako bodo jutri v soboto v njej odigrane štiri prijateljske pripravljalne tekme. Ob 10-tih jo bodo začeli hokejisti do 12.leta starosti kranjskega Triglava in HK MK Bled, ob 11.15 še hokejisti istih klubov do starosti 13.let, ob 17.15 pa še hokejisti stari do 17.let. Ob 20-tih bo sledila še članska tekma med hokejisti HK Triglav in HD Hidria Jesenice.

Nogomet

Konec tedna bodo nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom odigrali tekme 8.kroga. Začeli bodo že danes ob 17-tih, ko se bodo na štadionu Šiška v Ljubljani pomerili nogometaši Bravo in Triglav. V soboto bodo nogometaši odigrali dve tekmi. Ob 17-tih se bo začela tekma v Sežani med nogometaši CherryBox 24 Tabor Sežana in Olimpijo, ob 20.15 pa se bo začela še tekma v Kidričevem, med nogometaši vodilnega Aluminija in četrte Mure.

Nedeljski program se bo začel ob 18-tih, ko se bodo na nogometnem igrišču Z dežele v Celju pomerili z nogometaši Celja in Rudarja iz Velenja, končal pa se bo s tekmo med nogometaši Domžal in Maribora, ki se bo začela ob 20.10.

Tekme 6.kroga pa bodo konec tedna odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Nogometaši Kalcer Radomlje, kakor tudi nogometaši Roltek Dob, bodo tokrat v vlogi gostitelja. Nogometaši Roltek Dob bodo v soboto ob 17-tih na domačem igrišču na Dobu gostili nogometaše Nafta 1903 iz Lendave, Kalcer Radomlje, kot vodilno moštvo na lestvici, bo v nedeljo ob 15-tih na domačem igrišču gostil nogometaše Koroška Dravograd,

V tretji slovenski nogometni ligi zahod ima Gorenjska štiri predstavnike, konec tedna pa bodo nogometaši odigrali tekme 3.kroga. V soboto ob 17-tih bodo tekmo v Stražišču pri Kranju začeli nogometaši Save Kranj in Elta Izola, ob isti uri pa še v Žireh nogometaši Žiri in Brinje Grosuplje. Ob 19-tih bodo tekmo na nogometnem igrišču športnega parka Šenčur začeli nogometaši Tinex Šenčur in Kočevje, V nedeljo s pričetkom ob 17-tih se bo začela še tekma med nogometaši Adria in Bled Hirter.

Z igranjem tekem v tekmovalni sezoni 2019 – 2020 pa bodo v soboto začeli tudi nogometaši v gorenjski nogometni ligi. Dvanajst moštev bo v soboto odigrali tekme 1.kroga. Začeli jih bodo ob 17-tih, srečali pa se bodo SIJ Acroni Jesenice – Velesovo, Visoko – Bitnje dobrozasenci.si, Šobec Lesce – Niko Železniki, Britof – Polet, Zarica Kranj – Škofja Loka in Bohinj – Preddvor.