Ostal brez avta in denarja

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V Kranju sta trčila osebni avtomobil in kolesarka. Kot so ugotovili policisti, je voznica osebnega avtomobila izsilila prednost kolesarki. Na Vršiču pa je padel in se poškodoval motorist, ki je zapeljal na makadamsko bankino ter izgubil nadzor nad motorjem. Pri padcu si je huje poškodoval nogi.

Kriminalisti so obravnavali prijavo suma goljufije pri nakupu vozila iz tujine preko spleta. Kupec in domnevni prodajalec sta se za nakup dogovorila po telefonu, plačilo vozila pa je bilo opravljeno preko spleta. Vozilo naj bi se nahajalo pri trgovcu, vendar je oškodovanec pri dogovarjanju za prevzem ugotovil, da to ne drži. Vse okoliščine kažejo na goljufijo z lažnim prikazovanjem okoliščin. Žrtev je oškodovana za več kot deset tisoč eurov.

Spet pa je prišlo do tatvine, kjer se vzorec načina, kako okradejo predvsem starejše občane ponavlja. Na Bledu je storilec iz stanovanjske hiše odtujil denar. Z lažmi okoli izvajanja gradbenih del na njihovi parceli jih je eden zavedel, drugi pa je medtem izkoristil njihovo nepazljivost, pregledal hišo in odtujil denar.