Od srede dalje omogočeni obiski

Slika:www.dputrzic.si
Svojci že kar nekaj časa ne morejo na obisk k svojim najbližjim v domove starejših občanov, saj obisk predstavlja potencialno nevarnost za vnos okužbe. V večini domov je omogočen stik preko telefonov ali video konference. Kot pa so sporočili iz Doma Petra Uzarja v Tržiču, bo pri njih po posebnem protokolu omogočen obiski njihovih oskrbovancev.
Obiski bodo ponovno možni od srede, 2.12.2020, zanje pa je potrebna predhodna najava na telefonski številki 051 363 618.
Na voljo je 5 terminov med 9.30 in 12.00 uro ter 5 terminov med 15.00 in 17.00 uro. Obiski bodo potekali od ponedeljka do sobote. Za stanovalce, ki se obiska ne morejo udeležiti v za to prilagojenih prostorih, bodo obiski potekali v sobah, od ponedeljka do sobote, med 9.30 in 17 uro. Tudi zanje je potrebna predhodna najava.
Obisk bo omogočen eni zdravi osebi na stanovalca in bo potekal v notranjosti doma, v zato prilagojenih prostorih. Obiskovalci morajo ob vstopu v dom oddati pisno izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe, oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena.
Ob prihodu v dom se bo izvajala kontrola, obvezno bo razkuževanje rok, uporaba obrazne maske in osebne varovalne opreme.