Nova cepilna akcija

Slika: Pixabay.com

Na Gorenjskem je po včerajšnjih podatkih 4229 aktivno okuženih s korona virusom. V karanteni je 77 oddelkov po šolah in vrtcih, vendar po podatkih Inštituta Jožef Štefan vrh pričakujemo šele proti koncu januarja. V peti val pa žal vstopamo s prenizko precepljenostjo, preobremenjenimi bolnišnicami in izčrpanim kadrom v bolnišnicah. Veliko število okuženih lahko ohromi javno življenje, zato vsaka taka akcija pripomore k povečanju deleža precepljenosti prebivalstva in postopni normalizaciji življenja.

Zato so se na Ministrstvu za zdravje odločili, da bodo ponovno organizirani dneve cepljenja z geslom »Stopimo skupaj! Varno in zdravo naprej.«, ki bodo tokrat potekali med četrtkom,13. januarja in soboto, 15. januarja 2022. Vsi cepilni centri bodo v teh treh dneh odprti od 8. ure zjutraj do 8. ure zvečer, naročanje ne bo potrebno. Prav tako bo cepljenje organizirano v covidnih bolnišnicah. Mobilne enote bodo lokalna skupnost, združenje upokojencev Slovenije, gospodarstvo ali nevladne organizacije organizirale po potrebi v sodelovanju s cepilnim centrom, civilno zaščito in rdečim križem.

Na Gorenjskem bodo v navedenih terminih odprta cepilna mesta v kranjski vojašnici, Zdravstvenem domu Škofja Loka, Radovljica in Tržič, v Zdravstvenem domu v Bohinju bo cepljenje organizirano 13. januarja med 9. in 12. uro, 14. januarja med 9. in 16. uro ter 15. januarja med 13. in 16. uro. Cepljenje v različnih terminih poteka tudi na Jesenicah, Šenčurju in Cerkljah.