Nedeljski športni pregled

Balinanje

Včeraj so s tekmovanjem v državnem balinarskem prvenstvu začele članice. V prvi državni ligi za članice nastopata dve ekipi iz Gorenjske (Bistrica pri Tržiču in Milje). V prvem krogu so bili doseženi naslednji rezultati: Krim Ljubljana : Šiška 12:12, Deskle : Kolektor Idrija 8:16, Milje : Agrochem Hrast 10:14 in Bistrica pri Tržiču : Pivka ORO MET 16:8.

Včeraj popoldan pa so tekme 1.kroga odigrali še balinarji v prvi državni balinarski ligi, v kateri nastopajo tri ekipe iz Gorenjske (Čirče VAN DEN, Center Kranj in Planina Kranj). Doseženi so bili naslednji rezultati: Premogovnik Velenje : Čirle VAN DEN 14:8, Sloga : Center Kranj 14:8, Orlek ORO MET Pivka : Gradna GIK Obrov18:4, Cesta : Jadran Izola 14:8 in Planina Kranj : Logatec 11:11,

Hokej

Dvorana z ledom Zlato polje že služi svojemu namenu. Tako so bile v njej včeraj odigrane štiri prijateljske pripravljalne tekme. Na treh tekmah so sodelovali mladi hokejisti HK MK Bled. Tekma mladih hokejistov do 12.leta starosti se je končala neodločeno 4:4, tekmo do 13.leta starosti pa s 7:6 dobili mladi iz Bleda. Popoldan so odigrali še tekmo kadeti do 17.leta starosti. Končala se je z zmago hokejistov z Bleda z 8:2 Zvečer je sledila še članska tekma med hokejisti HK Triglav in HD Hidria Jesenice. Oboji so tekmo začeli bolj previdno, zato gledalci zadetkov v prvi tretjini niso videli, so jih pa nato videli v drugi in zadnji tretji tretjini. Varovanci trenerja Eda Hafnerja so bili boljši in na koncu zmagali z 8:1 (0:0, 5:1, 3:0). Med strelce se je trikrat vpisal Žan Zupan, dvakret Miha Ahačič, po enkrat pa so se vpisali še Matevž Ban, Nejc Hočevar in Anže Terlikar za HD Hidrio Jesenice pa je zadetek dosegel Ahmet Jakupovič.

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom so včeraj odigrali še dve tekmi 8.kroga. V Sežani se je tekma med nogometaši CherryBox 24 Tabor Sežana in Olimpijo končala z 1:2 za nogometaše Olimpije, tekma v Kidričevem med nogometaši vodilnega Aluminija in četrte Mure pa se je končala z rezultatom 2:0 za domačine. Danes sta na sporedu še dve tekmi. Ob 18-tih se bo začela tekma v Celju med nogometaši Celja in Rudarja, ob 20.15 pa v Domžalah med nogometaši Domžal in Maribora.

Tekme 6.kroga so včeraj odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Nogometaši Roltek Dob so na domačem igrišču z nogometaši Nafta 1903 doživeli visok poraz, saj so jih Prekmurci premagali s kar 1:7. Nogometaši Kalcer Radomlje bodo tekmo z nogometaši Koroška Dravograd odigrali danes s pričetkom ob 15-tih.

V tretji slovenski nogometni ligi zahod pa ima Gorenjska štiri predstavnike in so včeraj nogometaši odigrali tekme 3.kroga. Rezultati: Save Kranj : Elta Izola 3:0, Žiri : Brinje Grosuplje 1:2 in Tinex Šenčur : Kočevje 5:0. Danes bodo tekmo odigrali še nogometaši Adrie in Bled Hirter.

Z igranjem tekem v tekmovalni sezoni 2019 – 2020 pa so včeraj začeli nogometaši v gorenjski nogometni ligi. Doseženi so bili naslednji rezultati: SIJ Acroni Jesenice : Velesovo 0:3, Visoko ; Bitnje dobrozasenci.si 4:1, Šobec Lesce : Niko Železniki 7:0, Britof : Polet 2:1, Zarica Kranj : Škofja Loka 0:4 in Bohinj : Preddvor 4:0.