Maja Povšnar svetovna prvakinja

Slika: Občina Preddvor/Maja Povšnar osebni arhiv

Maja Povšnar iz Kokre pri Preddvoru, članica Judo kluba iz Kranja, je na svetovnem prvenstvu v ju-jitsuju, ki poteka v Abu Dabiju, v kategoriji do 63 kilogramov premagala vse tekmice in osvojila naslov svetovne prvakinje. Tako je Maja dvema bronastima kot piko na i dodala še zlato medaljo. Kot je povedala, je borbe na poti do naslova prvakinje speljala taktično in izredno sproščeno, pri tem pa ji je bil v veliko pomoč in oporo trener Domen Drnovšek.

»Presrečna sem, da se je vse garanje in trdo delo končno poplačalo,« je zapisala Povšnarjeva. Rada bi se zahvalila Domnu Drnovšku za vso pomoč na prvenstvu in za izboljšanje moje taktike in igre na tak nivo da sem lahko končno dosegla nekaj več. Zahvalila bi se tudi moji ekipi BJJ Litija in Gracie Barra Ljubljana in trenerju Tonetu Vrhovncu in Carlosu Maia, ki mi pomagajo konstantno napredovati, Judo klubu Triglav Kranj za vso pomoč, ekipi Jujitsu Slovenija in mojemu sponzorju Frankstahl, ki mi pomaga na moji športni poti že vsa ta leta.«

Z zmago na svetovnem prvenstvu si je Maja Povšnar zagotovila udeležbo na Svetovnih igrah 2022 v Birminghamu v ZDA, kar je bilo v zadnjih letih njena iskrena želja in jasen cilj. Te igre so namreč organizirane le vsaka štiri leta, nanje pa se uvrstijo le štirje najboljši tekmovalci iz svoje kategorije in dva povabljenca. Čestitke in veliko uspehov še v prihodnje.