Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali sedem prometnih nesreč, v treh nesrečah so bili udeleženci poškodovani. V Podkorenu je voznik motornega kolesa zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v voznika osebnega avtomobila. Poškodovano ima nogo, zdravi se v jeseniški bolnišnici. Na Visokem pri Kranju je padel kolesar in se lažje telesno poškodoval. Na območju Škofje Loke je voznica osebnega avtomobila vozila preblizu desnemu robu vozišča in se je zaradi tega prevrnila. Bila je lažje telesno poškodovana. Vozila je tudi pod
vplivom alkohola (0,70 mg/l). Kot so zapisali policisti Policijske uprave Kranj, so bili vsem povzročiteljem prometnih nesreč izdani plačilni nalogi.

V Kranju so policisti obravnavali sum ponarejenega bankovca. V Tržiču so policisti obravnavali tatvino. Mlajši moški so v trgovini Mercator odpeljali voziček s humanitarno pomočjo. S kraja so se odpeljali z belim osebnim avtomobilom. V Žireh je neznani storilec vstopil v stanovanjsko hišo in odnesel zlato verižico ter 150 evrov gotovine.

Na območju Kranja je moški padel z lestve. Je huje telesno poškodovan. Zdravi se v UKC Ljubljana.  V Zapužah je delavec padel z gradbenega odra in se huje telesno poškodoval. Zdravi se v SB Jesenice. V obeh primerih je tuja krivda za nesrečo izključena.
Na območju Škofje Loke je zagorelo v naravi, zagorela je podrast. Posredovali so škofjeloški gasilci.
V Bohinju je zagorel osebni avtomobil. Posredovali so gasilci PGD Bohinjska Bistrica. Potniki v vozilu ob požaru niso bili ogroženi.