Gorenjska kronika

Slika: nadlani.si

Včeraj so policisti v štirih primerih osebam na javnih krajih zasegli manjše količine prepovedane droge in proti njim vodijo prekrškovne postopke. V enem primeru zasega je bila oseba tudi pozitivna na hitrem testu za prepovedane droge, v nadaljevanju pa je bilo odrejeno pridržanje zaradi odklonitve strokovnega pregleda.
Kranjski policisti so včeraj ponoči obravnavali prijavo pogrešane starejše osebe. Moškega so hitro našli in pospremili domov.
Radovljiški gorski reševalci so včeraj na območju Zabreške planine nudili prvo pomoč z oživljanjem starejši osebi. Pri Blejski koči pa so reševali poškodovanega turnega smučarja, proti kateremu poteka prekrškovni postopek zaradi neupravičenega prehajanja regije. Posredoval je vojaški helikopter. Zaradi snega je dostop do gora zelo težen, še vedno obstaja možnost snegoloma, reševanja so zelo zahtevna in tudi nepravilno parkirana vozila lahko ovirajo prihod interventnih služb proti izhodiščem. Zato policisti Policijske uprave Kranj pozivajo k veliki previdnosti in odgovornim ravnanjem.

Kranjskogorski policisti so v petek popoldan obravnavali trčenje osebnega avtomobila in pešca na vozišču. Pešec je telesno poškodovan in je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Na Dacarjevi ulici v Lescah so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. V Preddvoru pa je storilec pri vlomu iz objekta odtujil orodje.

Tako kot včeraj, bodo tudi danes policisti preverjali spoštovanje odlokov za preprečevanje širjenja korona virusa. Policisti pozivajo k spoštovanju ukrepov in omejitev.