Evropsko veteransko prvenstvo: Veterani ŠD Kranj 75 ponovno zmagali

vir: avktriglav.si

Na evropskem veteranskem prvenstvu, ki se igra v bazenih pokritega in letnega olimpijskega bazena v športnem centru Kranja, so veterani včeraj odigrali tekme tretjega tekmovalnega dneva.

Veterani Triglava so v kategoriji 60+ imeli za nasprotnika veterane Italije Nuoto 2000 Napoli in morali še drugič priznati premoč nasprotnika, ki je bil boljši s 14:1, edini zadetek za Veterane Triglava pa je dosegel Matjaž Kodek.

Veterani ŠD Kranj 75 Triglav pa so nato v odločilni tekmi skupine, ki je odločala o tem kdo bo prvi in kdo drugi v kategoriji 40+ premagala madžarsko ekipo OSC KFT s 6:3. Trikrat je zadel Elvir Bečič, po enkrat pa še Gašper Stružnik, Primož Troppan in Krištof Štromajer.

Danes bo ekipa Vetaranov Triglava v kategoriji 60+ ob 18.00 uri igrala tekmo z veterani italijanskege ekipe Europa Sporting Roma. ŠD Kranj 75 Triglav pa bo ob 17ih imel za nasprotnika splitsko ekipi Magla..

Na mladinskem evropskem prvenstvu v beloruskem Minsku so včeraj odigrali tekme tretjega tekmovalnega dne. Slovenska reprezentanca je imela za nasprotnika reprezentanco Španije in po pričakovanju izgubila, rezultat je bil 16:4, vse štiri zadetke pa je dosegel Aljaž Troppan. Slovenija je tako osvojila  zadnje četrto mesto v skupini in se bo borila za uvrstitev od 13 do 16 mesta. Danes bo ob 10ih igrala z Gruzijo.

Jože Marinček